Skip to Content

This cache has been archived.

Pelifreman: Cachen arkiveres hermed.

More
<

Udsigten over Ulbækdalen

A cache by Pelifreman Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/5/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Vær obs på at når kreaturerne og hestene er ude, så er de ekstremt nysgerrige over for gæster, så lad være med at løbe indenfor indhegningen - for så løber de også.


Vi har altid sagt at når vi fandt vores 1. first to find certifikat eller 1000 caches, så skulle vi selv udlægge en cache, og derfor starter vi med denne her i nærheden af Ulbækhus.

Der er gode muligheder for at nyde udsigten og evt. tage den lettere krævende 1 km's fodtur på ca. 1/2 time. Følg de gule pæle fra P-pladsen ved Skovhavevej (N55 43.135 E009 40.185) ned langs den indhegnede, store stejle græsgang (højre side af græsgangen), 65 m over stranden, med storslået udsigt over Vejle Fjord og Ulbækdalen, nord om Ulbækhus gennem dalbundens kær og skov, stejlt tilbage igennem indhegningen, der er offentlig opholdsareal, som græssende kreaturer holder fri for slørende opvækst. Egentligt så er det mest naturligt at tage ruten baglæns, hvis man først finder cachen og dernæst følger de gule pæle.

 

Pas dog på i det nærliggende område findes der dyr som ikke tilhører kreaturarterne, nemlig sådan nogle som den Emil her holder, han slap den dog pænt fri efter at den var blevet fotograferet (utroligt hvor lidt bange børn er for slanger).

 

Lidt om området:

Naturbeskyttelse tæt ved byen er sket ved naturfredning af Daugårdstrand i 1967, Ulbækhus i 1971 og Tirsbæk gods i 1977. Hermed er 5 km af stranden og 800 hektar jord fredet fra Bredballe i vest til Rohden Å i øst. Området er fredet for at bevare det smukke herregårdslandskab, de fine udsigtspladser og opholdsarealer ved Ulbæk, og for at holde Daugårdstrand fri for andre huse end de gårde og fiskerhuse, som traditionelt hører hjemme her.

Skovvejene i området er åbne for cykel- og fodture. Vis hensyn, hold hund i snor og efterlad kun fodspor.

Vær obs på at færdsel i skovene kun er tilladt i tidsrummet kl. 7 og til solnedgang.

Det fredede område er overvejende privatejet. Vis derfor hensyn når du går rundt i skovene og landskabet.

 

 

<

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

108 Logged Visits

Found it 95     Didn't find it 5     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 19 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.