Skip to content

<

Rømø Redningsstation

A cache by Team Viking Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/12/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Rømø Frivillige Brandværn er Sønderjyllands yngste værn.

Efter flere storbrande i slutningen af 50erne og 60erne var der ønsker fra store dele af befolkningen at Rømø fik et frivillig brandværn, og efter en del møder på Øen og med hjælp fra Beredskab Tønder ved bla, C.G. Nielsen, Toft Jensen og Hansi Hain, blev den stiftende Generalforsamling afholdt på Cafe Dæmningen d. 2. April 1968. Rømø Frivillige Brandværn var en realitet.

Værnet har idag 3 Køretøjer
1 Autosprøjte
MAN m/ 2xHT 1800 l vand

1 Autosprøjte
DAF m/ 2xHT, 2xC-kanon 4300 l vand

1 Autosprøjte
Toyota Landcruiser m/1xHT 800 l vand, 100 l Skum

Værnet har idag 17 top uddannede brandfolk, herfra er 11 røgdykkere, der følger udviklingen, der er indenfor redningsberedskabet med kurser og videreuddannelse.

Da Rømø Frivillige Brandværn blev stiftet i 1968 rykkede de ind i den gamle Redningsstation fra 1887, hvor de stadig har til huse.

I 2003 da pladsen til køretøjerne var blevet for trang, begyndte man at søge midler til opførelse og en genskabelse af den første Redningsstation, der blev opført på Øen i 1865. Denne blev nedrevet i 1965. Efter at have fået penge ved A.P. Møller fonden blev den gamle Station genopført i 2004 nøjagtig som en tro kopi, som den så ud da den blev bygget med stråtag.

Værnets opgaver består i brandslukning på Øen, og der bliver i sommerhalvåret kørt patrulje til forebyggelse af ulovlig campering og bålafbrænding mm. Desuden består værnets opgave i ved stormflod, at sikre de områder på Øen, der bliver oversvømmet. Mange af de områder er i dag sommerhusområder. Opgaven består i at evakuerer de mennesker og dyr der er i disse områder og få dem indkvarteret på Rømø Skole, ved indkvarteringen og forplejning har værnet stor hjælp fra brandfolkenes koner og kærester der gør en stor indsats, så de evakuerede mennesker kan føle sig så trykke som muligt. Da dæmningen under en stormflod hurtig bliver lukket. Så er der kun Brandfolk og deres nærmeste til at varetage opgaven..

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.