Skip to Content

This cache has been archived.

Jassuliini: Tämä hieno multikätkö on arkistoitu uusien kätköjen tieltä.

More
<

Kyminlinnan kierros

Hidden : 5/28/2009
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tervetuloa kierrokselle Kyminlinnann linnoituksen ympäristöön.
Kyseessä on multikätkö jossa ei tarvitse laskea koordinaatteja vaan seuraavan pisteen koordinaatit löytyvät edelliseltä pisteeltä.

Kyminlinnan linnoitus on valtakunnallisesti merkittävä historiallinen aluekokonaisuus Kymijoen Huumanhaaran varressa. Linnoitus on viiden bastionirintaman ja niiden etuvarustuksen sulkema tähtilinnoitus. Linnoituksen kokonais pinta-ala on 81,1 ha ja tukimuurien pituus on 2600m.
Linnoitus on Kaakkois-Suomen suurista linnoituksista ainoa, lähes kaikkine etuvarustuksinaan säilynyt linnoitus.

Kasvisto ja muuttuneet vesiolosuhteet ovat aiheuttaneet linnoituksen raunioitumista. Restaurointityöt ovat alueella jo alkaneet. Joen rannassa on natura alue.

Linnoituksen ulompien vallien päällä ja välissä kulkee polkuja joita pitkin voi kulkea, rannassa kulkee metsäautotie. Suositellun parkkipaikan lisäksi mahdollisia pysäköintipaikkoja löytyy linnoituksen kaikilta sivuilta. Lähellä pääporttia on kesäteatteri. Linnoitusalueen Luoteis kulmassa on Koiraharrastukseen tarkoitettu kenttä jossa on aika aktiivista toimintaa.

Kyminlinnan linnoitus ei ole sisäosiltaan vielä avoin yleisölle, ainoastaan silloin tällöin järjestetään alueelle opastettuja tutustumis retkiä, jolloin pääsee tutustumaan alueen sisäosiin.

Jos kuljet pisteeltä toiselle kävellen matkaa kertyy noin 3km. Viimeiseen purkkiin mahtuu golikot ja pienet TB:t.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

178 Logged Visits

Found it 136     Didn't find it 14     Write note 18     Archive 1     Needs Archived 2     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.