Skip to Content

<

Hyrkkölän lintutorni

A cache by olro Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/19/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Hyrkkölän Juurikkajärvi on pieni ja matala lampi aivan Päijänteen kupeessa. Muuttoaikoina paikan linnusto on monipuolinen ja katetusta lintutornista on hyvä kiikaroida huonollakin säällä. Tornista näkee myös Päijänteen rantaan, missä on usein enemmän lintuja kuin itse järvellä. Vilkkainta aikaa on huhti-toukokuu, jolloin lammella levähtää paljon vesilintuja ja satunnaisemmin kahlaajia. Kesällä on hiljaisempaa. Juurikkajärven lintutorni on osa Haukankierrosta, 12 km pitkää viitoitettua ulkoilureittiä. Reitin varrelta löytyy mm. Haukanvuori, jossa on Metsähallituksen aarnialuetta ja upeita näkymiä Päijänteelle.

Lajisto: Kevätmuuton aikaan vesilinnut ja kahlaajat. Kesällä peltolinnut ja yölaulajat. Harvinaisin paikalla tavattu lintu on ristisorsa.

Ajo-ohje: Valtatieltä 9 käännytään n. 3 km Korpilahden keskustaan eteläpuolelta itään viitan Hyrkkölä suuntaan. Tätä hiekkatietä ajetaan kääntymättä pari kilometriä, kunnes tullaan peltoaukealle, jossa tie sivuaa aivan Päijänteen kupeessa olevaa lampea. Tämä lampi on Juurikkajärvi. Torni on piilossa lammen takana olevassa metsäsaarekkeessa, mutta sinne on viitoitus tieltä.

Lähde: (visit link)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

284 Logged Visits

Found it 269     Didn't find it 1     Write note 12     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.