Skip to content

Westerland 3: Rotganzen Traditional Geocache

This cache has been archived.

M en M 2: Het is mooi geweest, ook deze gaat eruit.

More
Hidden : 05/19/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deel 3 van het rondje Westerland. Beantwoordt ook hier weer een vraag. Het antwoord is nodig voor de bonuscache.

De rotgans is een oude bekende op het eiland. "Rotgans" is een veel voorkomende achternaam op Wieringen. Tevens staat de gans op het gemeentewapen en de gemeentevlag afgebeeld. In de heraldiek staat de gans voor zinnebeeld van echtelijke trouw en van waakzaamheid. Een rotgans wordt op Wieringen overigens rotgangs genoemd.
Rotganzen zijn vrij donkere bijna zwart-witte vogels. Ze hebben een karakteristieke, ver klinkende roep rrot-rrot. In de wintermaanden is een van de drie soorten, de Rotgans, aan de kusten van de Noordzee aan te treffen, bijvoorbeeld op Wieringen. De rotgans is een kleine gans, ongeveer 60 centimeter lang met een korte, stompe bek. De onderkant van de staart is puur wit en de bovenkant is zwart en erg kort (het kortst van alle ganzen). Wetenschappelijke naam: Branta bernicla.
Rotganzen
Rotganzen gaan heen en weer van de buitendijkse schorren en slikken naar het zoete binnenwater om te drinken. Ze eten gras, maar ook zeekraal. In de wintermaanden lopen ze in grote groepen voedsel te zoeken op de graslanden achter de zeedijk. In het voorjaar zijn ze steeds vaker op de schorren te vinden, waar ze de eiwitrijke groeipuntjes van de zeekraal opeten.

VRAAG: Wie worden hier met rust gelaten ? Het aantal letters is C.

Additional Hints (No hints available.)