Skip to content

Cave Cache Kanne Multi-cache

This cache has been locked, but it is available for viewing.
Hidden : 6/14/2009
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Let op voor iedereen de afdaling is niet makkelijk en voor ieder zijn eigen verantwoordelijkheid, dus als je niet durft loop dan even om.
Watch out when you want to go down with the rope, if you don't dare walk around this point, its your own responsabliaty.

Now the info also in english!!!!!
Now somebody posted several movies on youtube!!!!

In het pittoreske dorpje Kanne, deelgemeente van Riemst en gelegen aan de grens met Nederland en Wallonië, bevinden zich “De Grotten Van Kanne”. Prachtige Mergelgroeven ontstaan sinds 1400.

De mergelgrotten in Riemst/Kanne zijn groeven waaruit vroeger kalksteenblokken werden gezaagd of gekapt, eerst in dagbouw, daarna in mijnbouw, vandaar de benaming “kalksteengroeven”. Mergel is in feite een onzuivere kalksteen met een variabel gehalte aan klei (30% tot 60%). De blokken hier bevatten echter tot 98% calcium, dus een bijna zuivere kalksteen. Groeven worden door menselijke arbeid gevormd, terwijl grotten op een natuurlijke manier ontstaan, namelijk door het oplossen van de kalksteen bij de inwerking van koolzuurhoudend regenwater. Maar om praktische redenen behouden we het woord mergelgrotten (het is trouwens al honderden jaren in gebruik).
Het onderaardse wingebied van de voor bouwsteen geschikte kalksteen strekt zich globaal uit van Val-Meer (België) tot in Valkenburg (Nederland). Hierdoor ontstonden enige honderden kleine tot grote gangenstelsels. In de gemeente Riemst hebben we een 80-tal groeven met een totale oppervlakte van ca. 150 ha (goed voor ca. 300 km gangen). De kalksteen werd voornamelijk gebruikt als bouwsteen, maar daarnaast ook als bemesting voor kalkarme gronden. De term “uitgemergeld” werd aan dit laatste gebruik ontleend.

Wat weinig mensen weten is dat aan een zijde van het kanaal diverse grotten vrij toegankelijk zijn voor het publiek en varieren van enkele meters onder de grond tot een kleine honderd meter onder de grond. Enkele van deze grotten passeert U tijdens de Geocache en in één grot ligt de cache.
Om deze te vinden moet U de hele wandeling voltooien.
De wandeling loopt via verharde en onverharde wegen en enkele bruggen over het Albert kanaal en is 13 a 14 km lang. U passeert het fort Eben Emael, wat een bezoek waard is. Hier is ook een taverne, alle dagen open behalve dinsdag. Verder loopt U langs de jachthaven van Kanne en loopt via de nieuwe brug naar de andere oever. Aan deze zijde is het terrein zeer zwaar en U zult moeten klimmen en afdalen via een dik touw, dat daar hangt. Let op bij regenweer kan het glad zijn. Daarna passeert U de sluizen van Lanaye. Ook hier kunt U rustig eens kijken hoe de schepen door de sluis gaan, vooral in de zomer is het hier erg druk, ook met motor en zeiljachten.
Onderweg zult U vaker moeten klimmen en dalen vooral de vergezichten tussen WP10 en WP P12 adembenemend.
Uiteindelijk ligt de cache verborgen in een grot en is een grote blauw-groene boterhamdoos.
Dit is mijn eerste cache en hopelijk zullen er nog vele volgen. Volg de aanwijzingen bij de WP goed op en druk als het kan de foto´s af, want soms is het even zoeken.
Deze route is niet zo geschikt voor kinderen onder de 10 jaar, (voornamelijk de afdaling kan moeilijk zijn)minder validen, fietsers, honden onder voorbehoud als je de afdaling omzeilt en duurt ongeveer 3 tot 4 uur. (Dit is als je hem kent en flink doorwandeld. Van de eerste geocachers die hem helemaal gelopen hebben moet je minimaal een halve dag tot hele dag uittrekken. Ligt er ook een beetje aan hoe vaak je stopt om te genieten van alle mooie uitzichten en andere geneugten op deze tocht.)

Honden of moeilijk afdalen aan het touw.

Wil je deze tocht toch maken met een hond of als er iemand is die de afdaling tussen wp11 en wp12 te gevaarlijk/moeilijk vind, loop dan terug naar wp10, daal hier af en loop vervolgens naar wp12. Loop vanaf wp11 wel even door richting wp12 voor je terugkeerd(ongeveer 300 meter) want het uitzicht is daar adembenemend. Let op je hebt de coördinaten van wp11 nodig om wp12 te vinden.

Benodigdheden
1. Lamp, kaarslicht kan maar is niet aan te raden vooral de cache ligt volledig in het donker
2. Lange broek, gedeeltes van het pad zijn bezaaid met brandnetels en doornstruiken en bij de afdaling langs het touw zijn scherpe randen.
3. Spiegeltje kan handig zijn.

Veel succes en veel plezier.

A =

B =

C =

D =

E =

F =

G =

H =

I =

J =

K =

Cache N 50 DH.(J-A)BA
E 005 4I.(E-H)C(K-J)

Aanwijzing: QVG VF QR VATNAT INA QR TEBG. AN 20 ZRGRE YVAXF VA TNAT NPUGRE TEBGR OYBX ZRETRY. Zie foto Cache.

Meenemen goede zaklamp en geen engte vrees.

Lengte ongeveer 15,5 kilometer, duur gemiddeld meer dan 4 uur

Opmerking 13 augustus: waypoints gecontroleerd en voorzien van verse slagletters !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

English:

You need Flash lights caches is in a cave in the complete darkness, mirror and watch out for thorns.
Length = around 15,5 km and takes more then 4 hours.
On tuesday the cafetaria near wp 6 = closed take enough water with you.

WP 9 till 12 is very steep up and down. There are ropes ankered on this hill use them.
More info contact me.

Nabij wp1 ligt nog een CACHE "saint pierre" in een grot die je mee kan nemen.

Tussen wp 11 en 12 kom je langs nog een Cache "Cut here! (Caestert 3)"

Dus tijdens deze multi kun je 3 maal Cachen. Veel plezier..

Additional Hints (Decrypt)

Vrznaq urrsg qr nsqnyvat trsvyzq ra ah fgnna jr bc Lbhghor, mbrx baqre qr annz Pnir Pnpur Xnaar.... Ortva pbbeqvangra vf rra cnexrrecynngf/fgebbx ynatf qr jrt. Zrrfgny vf uvre cynngf, Mbavrg xhag H nna qr naqrer mvwqr ina qr oeht cnexrera. Pbbeqvangrf tvira vf n cnexvat cynpr.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)