Skip to Content

<

Nuorgam Näköala

A cache by Hirmu Hoo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/19/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Nuorgamin korkein kohta..

Nuorgam on pieni, Suomen ja EU:n pohjoisin kylä Tenojoen – Euroopan parhaimman lohijoen- rannalla ja aivan Norjan rajalla, Jäämeren kainalossa. Nuorgamissa on muutama kauppa, rajavartiosto, ala-aste ja kappeli. Näkemisen arvoinen on Tenon kuuluisin lohestusalue Alaköngäs ja sen läheisyydessä kulkeva museotie. Pulmankijärvi ja sen jokilaakso upeine maisemineen ovat vanhaa Jäämeren vuonoa. Täällä ympäristö on ihanteellista retkeilymaastoa. Retkeily-, hiihto-, vaellus- ja moottorikelkkareitit Nuorgamin ja Sevettijärven välillä kulkevat Pulmankijärven kautta. Nuorgamista on hyvät mahdollisuudet tehdä päiväretkiä Norjaan ja Jäämeren rannoille esim. Varanginvuonolle eri kohteisiin. Lisäksi lohenkalastus Tenolla, pilkkikalastus tunturijärvissä, riekonpyynti, lintujen tarkkailu Varangin alueella, vaellus, Jäämeren kalastus, moottorikelkkailu ovatkin Nuorgamin matkailun vetovoimatekijöitä.

Kätkö on Pulmankijärvelle menevän tien varrella ja samalla paikalla on myös Kartoituksen Muistomerkki...Muistomerkki on pystytetty sen vuoksi, kun Maanmittauslaitoksen maastotietokanta (josta mm. peruskartat/topokartat valmistetaan) saatiin viimeisteltyä koko maan kattavaksi pari vuotta sitten juuri täällä Istumakiven tienoolla (kopio LaraGeen muistomerkin tietämyksestä)
Upeat näköalat ympäristöön
Kätköpaikka on Suomen pohjosin Geocaching,com sivuilla oleva tradi, tätänykyä... toiseksi pohjoisin....26.4.2013.
Purkkiin mahtuu reissaajat.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,009 Logged Visits

Found it 958     Didn't find it 3     Write note 43     Publish Listing 1     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 70 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.