Skip to Content

<

Elimäen kirkko

A cache by Trulli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/6/2009
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö Elimäen kirkon lähistöllä Kouvolassa.

Elimäen kirkko kuuluu maamme vanhimpiin puukirkkoihin ja se on yksi kolmesta 1600-luvulta säilyneistä ristikirkoista. Se on rakennettu vuonna 1638. Kirkko rakennettiin ensin suorakaiteen muotoiseksi. Ristikirkoksi se on laajennettu vuonna 1678. Kirkossa on maassamme harvinainen barokkityylinen kuoriaita vuodelta 1666. Alttarilaitteen tauluineen on lahjoittanut kirkolle Kasper Wrede yhdessä vaimonsa Sophia Tauben kanssa. Kellotapuli on myös barokkityylinen ja sen tekijänä on ollut Aatami Juhonpoika Marttila. Tapuli on rakennettu vuosina 1795–1797 ja se korjattiin vuonna 1842. Alttaritaulu on kirkon arvokkain esine ja se on peräisin vuodelta 1632. Saarnatuoli on 1600-luvun puolivälistä ja sen on suunnitellut Lorentz Haberman. Nykyään Elimäen kirkko on vanhin käytössä oleva puinen ristikirkko Suomessa.

Kätkö on varsinaisen hautausmaa-alueen ulkopuolella kirkon takana uuden parkkipaikan kupeessa. Autolla pääsee aivan kätkön viereen. Alueella on vähän roskaista. Koitin siivota kätkön lähistöltä rikkinäiset pullot pois, mutta ole silti varovainen. Jos löydät ensin jotain, mikä ei ole kumminkaan kätkö, olet hyvin lähellä purnukkaa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

903 Logged Visits

Found it 819     Didn't find it 61     Write note 15     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 14 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.