Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Kalpan kalmisto

A cache by Hilkkis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/27/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkö on perustettu kätköttäjän edesmenneen lemmikkisammakko Kalpan (Kalle-Pauliina, 2005-2006) muistolle. Kääpiökynsisammakko Kalpan hautapaikka on kätkön läheisyydessä. Samalla kätkö on kätkön Matelijapiilo GC1JEK2 (http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=fc0ce7a9-0824-472f-8fa3-ff7d3eb0cd5d) toukka.

Kääpiökynsisammakko (Hymenochirus boettgeri, H. curtipes) on alunperin afrikkalainen laji. Sammakko on kieletön ja täysin akvaattinen eli vedenalaiseen elämään sopeutunut. Joskus sammakko voi käydä “haukkaamassa ilmaa” akvaarion pinnalla ja jatkaa taas touhujaan, joita on mm. vesikasvin lehdessä roikkuminen ja pohjahiekan kuoputtaminen. Ruumis on litteähkö. Harmaanruskeassa nahassa on selkäpuolella pieniä kyhmyjä. Jaloissa on selkeät räpylät ja takajalkojen varpaissa tummat kynnet. Sukupuolet voi erottaa takapään kyhmyn perusteella: uroksella kyhmyä ei ole. Urossammakko voi pitää sukukypsäksi tultuaan matalaa kurnutusääntä (soidinlaulua). Usein sammakon laulu kuulostaa sähköiseltä surinalta, ja volyymi voi olla niin kova, ettei sammakon kanssa pysty nukkumaan samassa huoneessa. Sammakoksi eläin on varsin lyhytikäinen: 1-5 vuotta. Kokoa kurnuttajalle kertyy korkeintaan 3,5 cm.

Kätkön läheisyydessä on myös Hollihaan venesatama ja koirapuisto. Paikka on suosittu kesäpäivien viettopaikka. Kätkön lähiympäristö vaatii pitkät lahkeet ja paremmat kengät, sateisena kesänä jopa kumpparit. Mikäli nurmella on kesäpäivän viettäjiä, kumihanskat ei ole huono idea. Nokkosia löytyy ja ehkä punkkeja. Asetathan kalmistoa suojaavat näköesteet huolellisesti takaisin paikoilleen.

Tämän kätkön vartija ei ole Hymenochirus-suvun edustaja, vaan se majailee kuivalla maalla.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

467 Logged Visits

Found it 433     Didn't find it 4     Write note 11     Archive 1     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 4     Post Reviewer Note 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.