Skip to Content

<

Oulunsuun Pirtti - Nuorisoseuratyötä P-Pmaalla

A cache by miisa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/30/2009
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Oulunsuun nuorisoseura on perustettu 1895. Tuolloin nuorisoseurojen ensimmäisiä tehtäviä oli rakentaa oma seurantalo näyttämöineen. Pirtin on suunnitellut taiteilija Jalmari Karhula. Oulunsuun Pirtti, oman aikansa tyylipuhdas seurantalo valmitui 1905-06 nuorisoseuralaisten talkootyön tuloksena. Tästä kertoo myös laatta Pirtin ulko-oven vasemmalla puolella. Nuorisoseurantaloja pidetään kunnossa talkootöiden voimin. Pirttiäkin on kunnostettu ja entisöity vuosien varrella huolellisesti talkoovoimin korjausavustusten turvin. Asiantuntija apua on saatu Pohjois-Pohjanmaan Museolta ja kotiseutuliitosta. Näin tämä historiallinen rakennus seisoo tänäkin päivänä komeana ja hyväkuntoisena Kastellissa kuusien vierustaman Pirtintien päässä. Pirtin pitkästä historiasta kertoo myös eteisaulan seinällä oleva taulu, jossa sanotaan: "Hevoset ja pyörät pyydetään jättämään ulkopuolelle portin."

Oulunsuun nuorisoseura on yli vuosisataisen olemassaolonsa aikana tarjonnut monipuolista harrastustoimintaa aktiivisesti. Erityisesti tanssitoiminta on ollut hyvin aktiivista ja tasokasta Pirtillä. Seuralla on ollut ja on monta menestynyttä tanhurymää, niin lapsille, aikuisille (katso: (visit link) ) kuin varttuneemmallekin väelle. Myös paritanssi kurssit ja illat Oulunsuun Pirtillä ovat hyvin suosittuja. Pirtillä ja kesäisin ulkona viereisellä lentopallokentällä kokoontuu aktiivinen porukka lentopallon harrastajia viikottain pelaamaan.

Paitsi tanssin puolella on Oulunsuun nuorisoseura menestynyt myös teatteritoiminnassa. Viime vuosien aikana ohjaajansa Kirsimarja Törmäsen johdolla Oulunsuun näyttämö on valmistanut monta tasokasta ja palkittua näytelmää. Seuran näytelmät ja näyttelijät ovat vuosien varrella saaneet arvostusta Kalevan kulttuurisivujen artikkeleissa ja tulleet palkituiksi Pohjois-Pohjanmaan Nuorisoseurojen liiton teatterikatselmuksissa kunniakirjoilla ja Tolari-palkinnoilla. Seuralla on teatteriharrastuspiiri myös lapsille. Käythän katsomassa Oulunsuun nuorisoseuran omat sivut! (visit link)

Oulunsuun Pirttiä vuokrataan monenlaisiin tilaisuuksiin. Pirtillä pidetyt huutokaupat vetävät yleisöä runsaasti. Pirtillä pidetään myyjäisiä, tapahtumia ja juhlia niin yksityisten kuin yhteisöjen vuokratessa tiloja. Viime vuosikymmenenä Oulunsuun Pirtti on ollut ehkä suosituin hääjuhlien pitopaikka Oulussa. Talvisin usein kynttilöin valaistu kuusikuja johdattaa juhlijat milloin mihinkin tilaisuuteen.

Koska kesäviikonloppuisin Pirtti, sen pihapiiri ja parkkipaikka on vuokrattuna häätilaisuuksiin, ei silloin kätkön loggaus ole suositeltavaa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,125 Logged Visits

Found it 1,092     Didn't find it 6     Write note 9     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 7     

View Logbook | View the Image Gallery of 10 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.