Skip to content

De boom in Multi-cache

This cache has been archived.

Ronald.Zwaagstra: Helaas blijken zowel het begin- als het eindpunt herhaaldelijk zo vaak onderhoud nodig te hebben dat we hem maar beter kunnen archiveren.

More
Hidden : 08/05/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Een wandeling door een mooi stukje Terschelling. De duindoorns, bramen, rozenstruiken en waterplakken vormen een flinke uitdaging onderweg! Reken er op dat je twee tot drie uur bezig bent voor een route van ongeveer 7 kilometer.

De start van de route

De route start in de buurt van bankje langs een fietspad. Dit is wel een geschikte plek om zo nodig fietsen neer te zetten, vooraf moed te verzamelen voor de tocht, of achteraf weer een beetje bij te komen.

Op het begin van de route vind je in een boompje een aanwijzing die zijn best doet niet op te vallen in de omgeving.

De route en verdere tips

Staatsbosbeheer voert op Terschelling grotendeels een beleid van "vrij wandelen", zonder verdere mitsen en maren. Zo ook in dit gebied. SBB kan hier nauwelijks genoeg voor worden geprezen. Het biedt voor deze cache de mogelijkheid om vanaf het kokertje eerst maar eens pal noord te lopen tot de duinen bij het strand. Het maakt de toch niet gemakkelijker, maar je hebt dan wel de in Nederland zeldzame ervaring van een cachetocht zonder wegen en paden.

Welke route je ook neemt, het is raadzaam de duinen over te steken naar het strand. Geef je ogen bij de zee goed de kost, er steken op deze locatie regelmatig kopjes boven de zee uit. Wil je de zeehonden beter bekijken dan kan een verrekijker natuurlijk geen kwaad.

Als je dan toch op het strand bent kun je meteen gaan jutten. Neem gejutte voorwerpen gerust mee, je vindt er vast een geschikte bestemming voor.

Bij de cachelocatie zie je een pad dat er uit ziet als een geschikte weg terug, dat is het ook wel.

Neem een stukje touw mee voor onderweg.

De cache

De cache zelf is in de boom verstopt. Afhankelijk van de gekozen route is de cachelocatie via redelijk herkenbare paadjes, of "min of meer een paadje", of zonder pad te bereiken. Beperk het loggen tot teamnaam en datum. In het doosje is geen ruimte voor goodies, maar wat coins lukt wel. Neem wel zelf een pen of potlood mee.

Moeilijk?

Het vinden van de cache is een eitje. Het vinden van het kokertje kan vermoedelijk behoorlijk lastig zijn. Zeker de heenweg biedt een flinke uitdaging. In grote delen van het jaar kunnen laarzen goede diensten bewijzen.

Additional Hints (No hints available.)