Skip to Content

<

Enkelit ja Demonit # 1 - Suonenjoen kirkko

A cache by SK148 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/12/2009
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö Suonenjoen kirkolla.

Suonenjoen v. 1863-1865 rakennetussa päätytornillisessa kirkossa on piirteitä sekä pitkä- että ristikirkoista kuten näinä vuosikymmeninä maakuntaan rakennetuissa muissakin kirkoissa. Kirkon suunnitteli Kuopion lääninarkkitehti Ferdinand Öhman aikakauden kirkonrakentamisessa vallinneen uusgotiikan mukaisesti. Lähtökohtana olivat goottilaiset kivi- ja tiilikirkot, joiden piirteitä sovellettiin puurakentamiseen. Esim. Suonenjoen kirkon alkuperäinen punaokran sävyinen ulkoväritys jäljittelee puhtaaksimuurattua tiiliseinää ja julkisivu on runsaasti koristeltu. Alkuperäisiä suunnitelmia muutettiin rakennusaikana siirtämällä kellotorni kirkon länsipäätyyn. Kirkossa oli alun perin pärekatto, mikä katettiin pellillä Vuonna 1909. 1920-luvulla ulkoseinät maalattiin harmaaksi arkkitehti Ilmari Launiksen mukaan. Myöhemmin vuoden 1970 maalauksessa värisävy muutettiin lähemmäs alkuperäistä. Kirkon sisätiloja on muutettu julkisivuja enemmän. Vuosinna 1956-1957 kirkkosalin ilme karsittiin alku-peräisestä koristeellisuudesta arkkitehti K.S. Kallion suunnitelmien mukaan. Kirkon läheisyydessä sijaitsee myös keskustaajaman vanhin rakennus, vanha Kellotapuli, joka valmistui 1823.

Kirkon pääoven yläpuolella on kyltti, missä lukee: Kuinka peljättävä on tämä paikka! Ei tässä muu ole, kun Jumalan huone ja taivaan ovi. 1Moos.k.28:17. Rakennettu Keisari Aleksander 2.aikana 1865.

Kätkön nimeksi valitsin "Enkeleitä ja Demoneita # 1 - Suonenjoen kirkko" ja tämä on ensimmäinen piilottamani kätkö eli jos kordinaatit heittää, niin antakaa armoa ja laittakaa viestiä, niin korjataan (-kordinaatit vaihdettu 23.8.09). Enkelit ja Demonit - elokuva esitettiin elokuvateattereissa 5/2009 - ei kuitenkaan Suonenjoella, jossa elokuvateatteri kuoli jokin aika sitten (NB. uusi yrittäjä aloitti elokuvateatteritoiminnan vuodenvaihteessa 2009-10) - elokuvan nimestä sain osaksi idean kätkön nimeksi ja siksi, koska kirkon vieressä on vanha hautausmaa... (Ja kätkö tulee saamaan vielä kakkososankin toisen kätkön muodossa...).

Kätkön ratkaisemiseksi et tarvitse DaVinci koodia eli ihan helppo kätkö geosilmäisille. Jos tulet keskiyöllä, niin ehkä näet Enkeleitä tai Demoneita...

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,107 Logged Visits

Found it 1,062     Didn't find it 18     Write note 7     Publish Listing 1     Needs Maintenance 7     Owner Maintenance 11     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 16 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.