Skip to Content

<

Kuninkaanlähde

A cache by marsten Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/10/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kätkö löytyy Hämeenkankaalta, joka sijaitsee Pohjois-Satakunnassa ja Pirkanmaan rajalla. Porista ja Tampereelta matkaa tulee noin 75 - 80 km. Hämeenkankaalle on rakennettu noin 15 laavua ja 4 kotaa, joissa mahdollisuus jopa yöpyä. Laavuilla ja kodissa puuhuolto ja nuotiopaikat. Hämeenkangas kuuluu varuskunta-alueeseen, mutta siellä on kuitenkin vapaa liikkumisoikeus, läpiajo Niinisalon varuskunnan halki on kielletty.


Kuninkaanlähde sijaitsee Kankaanpäässä, Hämeenkankaan ja Pohjankankaan taitoskohdassa. Lähde on ollut merkittävä pysähdyspaikka jo varmaan muinaisille eränkävijöille, sillä Hämeenkyrön suunnasta Kyrönkankaantietä tultaessa lähde on ollut ensimmäinen hyvä vesipaikka matkalaisten juoda ja juottaa hevosensa.Vuodelta 1650 olevassa kartassa Kuninkaanlähde esiintyy vielä nimellä Vahva suihkulähde (vapaasti suomennettuna) ja Kuninkaanlähde nimi juontuu vasta 1752 tapahtuneen kuningas Adolf Fredrikin lähteellä pysätymisestä

Nykyisin Kuninkaanlähde ympäristöineen on tärkeä vapaa-ajan viettopaikka hyvine latu-, moottorikelkka-, lenkkeily- ja ratsastusreitteineen. Myös Caravaanarien jo kahdesti Suomen parhaaksi palkittu leiritäalue maauimaloineen sijaitsee Kuninkaanlähteellä ja kun vielä Kuninkaanhovi, entinen Kuninkaanlähteen lomahotelli, sekä läheinen Jämin matkailukeskus, tarjoavat majoitus- ja ravintolapalveluja, on alue merkittävä matkailukohde.

Kätkö löytyy muutaman sadan metrin päästä Kuninkaanlähteeltä retkeilyreitin varrelta.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.