Skip to Content

<

Kettumäen museoalue

A cache by Trulli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/30/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö Kettumäen museoalueella Kuusaalla.

Työväenasuntomuseo

Kettumäellä työväenasuntomuseossa saa käsityksen siitä, miten paperitehtaalaiset asuivat 1900-luvun alkupuolella. Kettumäen ulkomuseoalueelle on siirretty kolme alkuperäistä työväenmökkiä, yksi aittarakennus sekä suurempi maataloa muistuttava työväen asuinrakennus. Museo on interiöörimuseo, jossa esimerkkiperheiden kanssa pääsee aikamatkalle neljälle eri vuosikymmenelle. Rissasen perheen tarinan kautta eletään 1800- ja 1900-lukujen vaihdetta, aikana, jolloin Kuusankoskelle saapui paljon väkeä muualta. Niemiset ovat nuoripari, jonka elämää voi seurata 1910-luvulla. 1920-luvulle matkataan selluloosatehtaan työntekijä Vanhasen ja hänen perheensä mukana.1930-luvulla Kuusankoski on jo muotoutunut kaupunkimaiseksi ja asukkaiden elämäkin saanut kaupunkimaisia piirteitä. Näihin muutoksiin voi tutustua paperisalimestari Kääriäsen perheen kodissa. Ns. keltaisessa talossa asuu nykyisin työväenasuntomuseon vahtimestari-opas.

Kotiseututalo

Kuusankosken kotiseututalo on arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema ja se on ns. kansallisromanttisen pyöröhirsiarkkitehtuurin kauden merkkiteos. Se on parhaiten alkuperäisessä asussaan säilynyt tuon rakennustyylin muistomerkki. Vuonna 1898 valmistunut Kymintehtaan Mäkikoulu siirrettiin kotiseututaloksi Kettumäelle vuonna 1957. Kotiseututalossa on esillä kaupunginmuseon esineistöä sekä kesäkautena viisi vaihtuvaa näyttelyä, joiden järjestämisestä vastaa Kuusankoski-seura.

**************************************************************

Kätkön lähistöllä on kalliojyrkänne, mutta mihinkään vaaralliseen paikkaan ei tarvitse kurotella. Liukkailla keleillä olkaa varovaisia jyrkässä rinteessä. Auton voi sulan maan aikana ajaa kotiseututalon pihassa olevalle parkkipaikalle. Lumisena ja jäisenä aikana auto kannattaa jättää hieman aiemmin olevan museoalueen infotaulun luokse. Kettumäellä liikkuu paljon ulkoilijoita, mutta kätkön pystyy suhteellisen rauhassa etsimään. Kätkö ei ole arvokkaan, mutta joltain osin hauraan talon rakenteissa, vaikka siellä olisi hyviä piiloja ollutkin.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

786 Logged Visits

Found it 764     Didn't find it 11     Write note 4     Needs Archived 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.