Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

Team HEP: Kadoksissa.

More
<

Kirjaslammen lava

A cache by Team HEP Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/3/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö Kirjaslammen tanssilavalla Valkeakoskella. Kesän 2009 mainoksen mukaan lava on Suomen pienin ja kaunein.

HUOM! Lavan alle ei tarvitse mennä, purkki ei ole siellä


Kirjaslammen tanssilava sijaitsee Mallasveden ja Kirjaslammen välissä, lähellä Valkeakosken kaupungin keskustaa. Tanssipaikka on rakennettu jo 1950-luvun alussa ja sen on suunnitellut Esko Aro. Lava on pinta-alaltaan 320 neliötä ja puulattian lukasteena käytetään tarvittaessa kahvia.

Historia Vuonna 1951 Yhtyneet paperitehtaat anoi onnistuneesti Valkeakosken kaupungilta rakennuslupaa Esko Aron suunnittelemalle tanssilavalle ja ravintolalle. Tanssilava oli osa Kirjaslampea koskevaa suunnitelmaa, johon kuului myös maailmanpyörä, uimala sekä pienoisgolfrata. Tansseja lavan valmistuttua pidettiin kesäisin usein. Muun muassa Uimaseura ja Hakan jaostot järjestivät tansseja Kirjaslammen lavalla 1950-luvun lopun ja 1960-luvun alun lavatanssien kulta-aikoina. Lavalla esiintyi tähtiä kuten The Renegades, Laila Kinnunen, Reino Helismaa ja Harry Aaltonen. Kirjaslammen lavalla kuvattiin 1970-luvun alussa suomalaista elokuvaa. Veli-Matti Saikkosen ”Takiaispallo” sai ensi-iltansa 11.9.1970 ja sitä tähditti itse Kirka. Noin vuosi tämän jälkeen Yhtyneet paperitehtaat vuokrasi lavan Säteri oy:lle naruvarastoksi.

1970- ja 2000-luvun välisenä aikana Kirjaslammen lava on ollut vain satunnaisessa käytössä. Tänä aikana lavan omistus siirtyi Valkeakosken kaupungille ja rakennuksen ravintolaosa purettiin, kuten myös tätä lähellä sijainnut maailmanpyörä. Työväen Musiikkitapahtuma on viime vuosina järjestänyt Kirjaslammen lavalla muun muassa tansseja ja konsertteja. Vuonna 2004 Valkeakosken kaupunki luovutti lavan ja vuokrasi maaperän Työväen Musiikkitapahtumille 10 vuodeksi.

Pysäköintimahdollisuudet: Kirjaslammen uimaranta, Hotelli Waltikka, Wareena-jäähalli, Valkeakosken kirkko (Teksti referoitu Valkeakosken Työvän Musiikkitapahtuman sivulta.)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,076 Logged Visits

Found it 1,020     Didn't find it 26     Write note 13     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.