Skip to Content

<

Myllykylän trilogia 1/3

A cache by todot Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/18/2009
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Todot adoptoivat tämän kätkön Kimppikoolta kesällä 2015.

Helppo peruskätkö. Autolla pääsee parinkymmenen metrin päähän. Löydettävissä kesät talvet.

Myllykylä sijaitsee n12 km Haminan kaupungin keskustasta pohjoiseen. Maantieteellisesti jos otetaan huomioon nykyisen Haminan alue, on kylä keskellä kaupunkia.

Kylässä on n 250 asukasta ja siihen kuuluu läheisesti Vehkjärven ja Töytärin kylät, koska maat ovat lohkottu kaikkien näiden kesken kesken on omistusta ollut ristiin eri kylien sisällä.

Vehkajoki joka virtaa läpi kaikkien näiden kolmen kylien alueilla on jokimaisemaltaan yksi kauneimpia paikkoja täällä maaseudulla. Jokimaisema kauniine rantoineen on nähtävyys johon kannattaa tutustua.

Myllyn alue ja Sahakoski ylempänä ovat luonnoltaan todella mahtavia. Mylly ja pato on vielä paikoillaan. Kuinka mones mylly on ei tarkkaan tiedetä. Mylly on nykyisin lopettanut toiminnan, sen omistaa Haminan kaupunki. Sahakoskessa oli 1700 luvulla saha ja mylly, joka on aikojen saatossa hävinnyt. Muistomerkki löytyy Stevenin puistosta, Lisäksi siellä on muistomerkki sotaan lähteneiden 1939-44 Vehkalahden pitäjän hevosten muistoksi.

Leirikangas, kärsimysten leiri 1742- sijaitsee leirikankaan alueella. Jäljellä on n. 600 kuoppaa joka oli kaivettu turvemajoille jossa sotaväki majaili. Muistomerkki on maantien laidassa. Myllykylän ja Leirikankaan hautausmaat sijaitsevat kylässä.

Kätkö sijaitsee myllyn läheisyydessä, ei kuitenkaan itse myllyrakennuksessa. Rakennuksiin / rakenteisiin ei tarvitse koskea ja kätkö on löydettävissä kaikkina vuodenaikoina.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

344 Logged Visits

Found it 324     Didn't find it 2     Write note 8     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 21 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.