Skip to Content

<

Mahnala, Luontopolku

A cache by Pette Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/23/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Mahnalan luontopolku on helpohkoa polkua pitkin saavutettava kätkö jonka varrella on mainio näköalapaikka vaikka eväiden syömiseen.

Mahnalan ympäristökoulu on alunperin pieni kyläkoulu. Nykyään koulu on ympäristö painoitteisena vanhempien, ja lastenkin suuressa suosiossa.

Tämän takia koulu onkin kasvanut alunperin viidellekymmenelle koululaiselle tarkoitetusta kyläkoulusta 135:n oppilaan kouluksi. Erikoista koulussa ehkä on se että ruoka pyritään pitämään luomuna ja mahdollisimman paikallisena, koska ympärillä on monia tiloja joissa viljellään kaikenlaista syötäväksi kelpaavaa, aina marjoista maisseihin.

Oppilaat käyvätkin paikallisella tilalla keräämässä maissia ja perunaa koulun ruuaksi, jos niitä vain on vielä saatavilla kun syksy koittaa ja marja-aika loppuu.

Kätkölle voi mennä joko koulun pihan poikki laavun takaa lähtevää polkua pitkin tai urheilukentän luota lähtevää polkua. Molemmat polut vievät samaan paikkaan ylös harjulle josta on mukavat näkymät läheiseen vesistöön. Paikalla on myös penkki-pöytä yhdistelmä ja roskis roskia varten, joten ethän jätä roskia luontoon.

Auton voit jättää joko koulun pihaan, koulu ajan ulkopuolella tai sitten vaihtoehtoisesti yleiselle uimarannalle joka on koululta noin kolmesataa metriä alamäkeen.

Polku on ahkerassa käytössä myös koululaisilla jotka tutustuvat luontoon siellä seikkaillessa, joten kätkö on yritetty sijoittaa siten ettei se osu vahingossa pienten lasten silmiin, tai paremminkin kätköä on yritetty naamioida ympäröivään maastoon. Kätköä ei tarvitse kaivaa esiin eikä muutenkaan siirtää mitään pois sen tieltä! Harjumaisemiahan tulisi suojella niiden herkän luonnon takia, joten ethän myllää maastoa polkujen ulkopuolelta tarpeettomasti, kätkön takia se ei ole tarpeellista.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

286 Logged Visits

Found it 265     Didn't find it 3     Write note 5     Archive 1     Unarchive 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 3     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.