Skip to Content

<

Lentokoneita odotellessa

A cache by vanha visukinttu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/22/2009
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö. Mikropurkki, jonka etsiminen ei vaadi akrobatiaa. Kätkö kuuluu kolmen kätkön sarjaan: Täällä lentävät vain linnut, Täällä lentävät vain pallot ja Lentokoneita odotellessa.

Mikkelin lentoasema on Mikkelin kaupungin ylläpitämä. Lentoasema palvelee erityisesti ympäristönsä matkailua, teollisuutta ja yrityksiä, jotka käyvät kauppaa maailmanlaajuisesti.

Mikkelin kaltaiselle maakuntakeskukselle sekä läänin ja puolustushallinnon keskukselle, on lentoasemalla ja säännöllisellä reittiliikenteellä tärkeä ja keskeinen strateginen merkitys. Nykyisin lentoyhteyden käyttö painottuu vahvasti yritysten kansainvälisten yhteyksien ylläpitämiseen, ja sen elinkeino- ja aluepoliittinen merkitys on Mikkelin seudulle tärkeää.

Mikkelin lentoasema (IATA: MIK, ICAO: EFMI) sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Mikkelin keskustasta ja se on Mikkelin kaupungin ylläpitämä. European Executive Express lensi lokakuuhun 2005 asti arkipäivisin yhden edestakaisen lennon Helsingistä Mikkeliin, mutta nykyisin Mikkeliin ei ole säännöllistä matkustajaliikennettä. Erityisesti kesäisin lentoasemalla on kuitenkin vilkasta purjelento-, harrastuslento- sekä laskuvarjohyppytoimintaa.

Lentoasemalla on yksi kiitotie (11/29), jonka mitat ovat 1700 m x 45 m. Kiitotie 11 on varustettu myös ILS-mittarilaskeutumisjärjestelmällä.

Kentän suunnittelu aloitettiin vuonna 1932 ja rakennettiin 30-luvun puolessa välissä. Ensimmäinen lentokone laskeutui kentälle 1936. Lentoasema peruskorjattiin vuosina 1986-1987 kohonneiden matkustajamäärien takia, mutta 1990-luvulla lentoaseman käyttö laski huomattavasti ja Finnair lopetti lennot Mikkeliin vuonna 2000. Liikennöitsijänä toimi 1990-luvulla mm. Air Botnia. Lähde: Wikipedia.

Lisää tietoa muun muassa sota-ajan käytöstä ja kalustosta: (visit link)

Lentoaseman kotisivu: (visit link)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

807 Logged Visits

Found it 793     Didn't find it 2     Write note 6     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.