Skip to content

<

Vittror i skogen

A cache by Team Vildmark Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/13/2009
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Vittror i skogen - utflykt i Törnskogen

Vittra är ett mytiskt folk inom den nordiska fäbodkulturens folktro. De räknas till de som inom folktron kallas "de osynliga". Vittra beskrivs som ett folk som lever som människorna, men på annan plats och under andra tider.

Vittra ser ut, lever och klär sig som människor. De är dödliga. De bor under jorden, eller snarare i en parallell verklighet. Vittras vägar kallas för vitterstråk och på många platser i norra och mellersta Sverige finns det kartor över dessa. Illa går det för den som bygger sitt hus rakt på ett vitterstråk, då går vittra med sin boskap tvärs genom huset.

Bilden är inte från Törnskogen utan visar ingången till bostaden för annat skogsväsen som vi träffade på i skogarna i Slovenien.

Cachen las ut när vi visade geocaching för Vittra i Törnskogens skola och var en av de som blev kvar i skogen efteråt, läs mer på bloggen.

Lådan är placerad i Vittrornas hus så var försiktig så ni inte stör dom! Det finns gott om minimugglare på skogsutflykt här ibland så se till att vittrorna får bo i fred.

========================================================

Here in the forest of Törnskogen you will find the home of tiny creatures called Vildvittror. They are not evil, but you need to be polite and respectful to them and to the nature, then they will guide you in your search. Good luck!

Additional Hints (No hints available.)