Skip to Content

<

Särkynyt sydän

A cache by Trulli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/10/2009
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Peruskätkö Jaalan Nisuksessa.

Moni tuntee tarinan Martasta ja Hollosta, jotka rakensivat Hollolan keskiaikaisen kivikirkon. Sen sijaan kovin harva enää muistaa kolmiodraaman, jonka osapuolia olivat Martta, Hollo ja Jalle-jättiläinen.

Jalle ja Martta olivat nuorempana rakastavaisia, kunnes Hollo pisti lusikan soppaan ja sekoitti Martan pään. Jallen ja Martan häät oli jo kirkossa kuulutettu, mutta Martta rakastui silmittömästi Holloon. Jalle sai sen jälkeen Martan puolesta painua vaikka hevon kuuseen. Jalle-paran sydän särkyi ja hän vetäytyi Hollolan syrjäisimpiin kolkkiin Jaalaan. Ennen lähtöään hän potkaisi suutuspäissään Hollolan vanhan kirkon sirpaleiksi, jonka paikalle Martta ja Hollo sitten yhdessä rakensivat uuden kirkkonsa. Jallen sydän kivettyi vuosien saatossa ja loppuelämänsä Jalle vietti poikamiehenä. Iitin Tiltukaan ei saanut enää Jallen särkynyttä sydäntä ehjäksi, vaikka tämä kuinka yritti sitä korjata.

Vuodet vierivät ja Jallen voimat hiipuivat pikku hiljaa. Eräänä harmaana syksyisenä päivänä Jallen voimat ehtyivät ja hän kävi lepäämään sammalvuoteelle, josta ei enää noussut. Tarinan mukaan hänen viimeisellä leposijallaan on jäljellä vielä tuo särkynyt ja kivettynyt sydän.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

273 Logged Visits

Found it 266     Didn't find it 2     Write note 4     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.