Skip to content

BCR 40 Mystery Cache

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
Hidden : 12/08/2009
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helpohko mysteeri Kilpiäisissä kätköttäjän lapsuuden maisemissa tasavuosien täyttymisen kunniaksi. Itse purkin pitäisi löytyä myös talvella. Tervetuloa, joko lampun kera tai ilman...

This is an easy mystery cache which is available also in wintertime. Welcome to the cache after solving the mystery below!

Huoneessa on rivissä 40 lamppua. Jokaisessa lampussa on oma katkaisija ja aloitushetkellä jokainen lamppu on sammuksissa. Huoneeseen on yksi sisäänkäynti ja sieltä on yksi uloskäynti. Sisäänkäyntioven ulkopuolella on jonossa 40 henkilöä. Kullakin huoneessa olevalla lampulla on oma numeronsa, ensimmäinen on siis numeroltaan 1, toinen 2, ja viimeisen lampun numero on 40. Samalla tavalla jokainen huoneen ulkopuolella oleva henkilö on numeroitu, jonon ensimmäinen on numeroltaan 1 ja viimeinen 40.

Henkilö numeroltaan 1 astuu sisään huoneeseen ja kääntää jokaisen lampun katkaisijaa sytyttäen siis kaikki lamput ja poistuu huoneesta. Sitten henkilö nro 2 astuu sisään huoneeseen ja kääntää joka toisen lampun katkaisijaa (sammuttaen siis lamput nro 2, 4, 6,...) ja poistuu huoneesta. Tämän jälkeen henkilö nro 3 astuu huoneeseen ja kääntää joka kolmannen lampun katkaisijaa (siis lamput 3, 6, 9, ...) ja poistuu huoneesta. Tämä sama rumba jatkuu kunnes kaikki jonossa olleet 40 henkilöä ovat käyneet huoneessa.

Kuinka monta lamppua huoneessa palaa kun se viimeinen neljäskymmeneskin henkilö on käynyt suorittamansa velvollisuutensa ja poistunut huoneesta? = A

Mikä on numeroltaan suurin huoneessa palava lamppu? = B

Mikä on numeroltaan toiseksi suurin huoneessa palava lamppu? = C

Kätkö löytyy koordinaateista:

N 61.01.A*B-28
E 025.39.A*C-58

******************************************************************************************************************

There are 40 bulbs in a row in a room. Each bulb has its own switch and is currently switched off. The room has an entry door and an exit door. There are 40 people outside the entry door standing in a queue. Each bulb is numbered from 1 to 40. So is each person.

Person Nr. 1 enters the room, switches on every bulb and exits. Then person Nr. 2 enters and turns the switch of every second bulb (turning off bulbs 2, 4, 6, ...). Then person Nr. 3 enters and turns the switch of every third bulb (changing the state on bulbs 3, 6, 9, ...). This continues until all 40 people have passed through the room.

How many bulbs are switched on after the 40th person has passed through the room? = A

What is the biggest number of the bulb which is switched on? = B

What is the second biggest number of the bulb which is switched on? = C

The final coordinates of the cache:

N 61.01.A*B-28
E 025.39.A*C-58

Tarkasta ratkaisusi

Additional Hints (No hints available.)