Skip to content

<

Kukko 1792 - Lappeen Kirkko

A cache by Palikka1&Lucantoni Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/09/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Lappeen nykyisen kirkon on rakentanut savitaipalelainen kirkkojen rakentaja Juhana Salonen. Kirkko kuuluu ns. nuorempien kahtamoisten eli kaksoisristikirkkojen ryhmään. Se on sakaroiltaan ulospäin kapeneva, ja sisätilaa laajentavat ristisakaroiden väliin rakennetut neliömäiset ulokkeet.

Kun seurakunnan edellinen, linnoituksessa sijainnut kirkko paloi salaman iskusta 1790, päätettiin uusi rakentaa keskelle metsää kaupungin ulkopuolelle. Nyt Marian kirkko sijaitsee aivan kaupungin keskustassa.

Uuden kirkon rakentaminen käynnistyi huhtikuussa 1792, ja se vihittiin käyttöön sisätiloiltaan hieman keskeneräisenä kesäkuussa 1794. Kellotapuli valmistui reilut puoli vuosisataa myöhemminvuonna 1856. Nykyinen kirkkorakennus on kokenut olemassaolonsa aikana lukuisia korjaus- ja muutostöitä: viimeisin toteutettiin kesällä 2002, jolloin kirkon peltikatto uusittiin.

Marian kirkon alttaritaulu on Aleksandra Frosterus-Såltinin käsialaa vuodelta 1887, ja sen aiheena on Kristuksen taivaaseen astuminen. Alttaritaulun viereiset apostolien kuvat on tehnyt tuntemattomaksi jäänyt taiteilija. Muidenkaan sisätiloissa olevien taulujen tekijöitä ei tiedetä. Puiston puoleisen lehterin alla on suoraan puulle maalattu kuva uskonpuhdistajastamme Martti Lutherista.

Seurakunta sai vuonna 1847 lahjoituksena kirkon arvokkaan kristallikruunun. Kangasalan Urkutehtaan valmistamat 36-äänikertaiset mekaaniset urut ovat vuodelta 1967. Urkujen julkisivu ja kymmenen äänikertaa on säilytetty edellisistä uruista vuodelta 1891.

Lähde: www.lappeenrannanseurakunnat.fi

Kätkö kuului Gudmund (GC24V21) sarjaan, mutta Gudmund on arkistoitu joten koodeilla et tee mitään.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.