Skip to content

merrild kaffe Traditional Cache

This cache has been archived.

carmal: bønnen er fjernet

More
Hidden : 03/21/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

en dejlig drik

Merrild Kaffe blev stiftet af købmand Møller Holdflod Merrild, som blev født i Merrild ved Vildbjerg. Han blev født den 7. august 1930. Han voksede op på en gård i Merrild og blev udlært købmand i en kolonialforretning i Vildbjerg.

Kun 20 år gammel blev han kompagnon med en købmand i Horsens, og i 1956 startede han sin egen butik på Enevold Sørensens Vej 18 i Kolding. Han var meget fremsynet og indførte nye forretningsmetoder. f.eks. udsendte han løbesedler, havde slagtilbud og indførte selvbetjening.

Firmaet Merrild Kaffe startede så småt i 1962, hvor Møller H. Merrild startede en mindre butik i Middelfart. Det var en eksklusiv kaffe-specialforretning, men de næste forretninger blev indrettet anderledes. Her fandt han en mere rå stil med cementgulve med savsmuld, podier af rå brædder blev stillet op og kaffesække og tedåser placeret herpå. Idéen var at sælge kvalitetskaffe til private til engrospriser.

Der blev oprettet forretninger i Esbjerg, Herning, Holstebro, Ikast og flere andre steder. Firmaet flyttede i 1969 til en nyopført fabrik med kafferisteri på Lærkevej i Kolding. Merrild Kaffes egne forretninger blev lukket sidst i 1970'erne. I stedet foregik salget gennem først bagerbutikker senere også supermarkeder over hele landet. Møller H. Merrild afhændede Merrild Kaffe i 1979 til det hollandske firma Douwe Egberts.

Additional Hints (No hints available.)