Skip to content

ZIG-ZAG Skagens Gren Traditional Geocache

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej Skagens Museum

En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen nu arkiveret.

Caches der bliver arkiveret på grund af misligholdelse eller manglende respons, kan ikke hentes frem fra arkivet igen.

OBS
* Hvis du skriver en email til reviewerne om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå som det første i beskeden, gerne med et link.
* Denne, og andre logninger af typen "Reviewer note" og "Note to reviewer" bliver automatisk slettet når cachen publiceres.

Geohilsen

Toa Ignika
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland

Kontaktinformation: danskereviewere@gmail.com

Følg de danske reviewere på Facebook
(mgl aktion)

More
Hidden : 03/26/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Denne cache er en del af et større projekt på Skagens Museum kaldet ZIG-ZAG Skagen. Du kan læse mere om projektet på www.skagensmuseum.dk eller på www.zigzagskagen.dk
This cache is a part of a larger project at Skagens Museum called ZIG-ZAG Skagen. You can read more about the project at www.skagensmuseum.dk

Holger Drachmann kom til Skagen første gang i 1872 sammen med den norske kunstner Frits Thaulow, og de næste knap 40 år indtil sin død i 1908, var Skagen et af hans foretrukne opholdssteder. Som den farverige og temperamentsfulde personlighed han var, blev Drachmann kendt og elsket - både af fiskerne, kunstnerne og byens øvrige borgere. Holger Drachmann er af de fleste kendt som digter, og det var også digtningen han brugte det meste af sit liv på. Dog var han i virkeligheden uddannet marinemaler, og det var særligt i Skagen, at han fandt et fristed til at udfolde sit maleriske talent. Drachmann har malet flere billeder af Grenen. Dette billede er malet efter, at han i mange år ikke havde malet men i stedet brugt sin tid til at skrive. De sene billeder fremstår mere frigjorte og ekspressive i deres udtryk, ligesom hans digte fra denne periode gør det. På billedet ses de 2 have Kattegat og Skagerrak, der mødes i vældige skumsprøjt, mens mågerne flyver omkring Grenen. Mange tror, at det er Danmarks nordligste punkt, men Grenen peger faktisk mod øst, og det nordligste punkt befinder sig i stedet på Skagen Nordstrand. Drachmann døde den 14. januar 1908 i Hornbæk, og hans urne blev fragtet fra København til Skagen, hvor den i en storslået procession blev båret til hans gravsted nær Grenen. Processionen er skildret gennem en række malerier af Aksel Jørgensen.

Additional Hints (No hints available.)