Skip to content

This cache has been archived.

Skagens Museum: Time to close this one down. Thanks for now.

More
<

ZIG-ZAG Morgenstemning ved Nordstrand

A cache by Skagens Museum Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/26/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Denne cache er en del af et større projekt på Skagens Museum kaldet ZIG-ZAG Skagen. Du kan læse mere om projektet på www.skagensmuseum.dk eller www.zigzagskagen.dk.

This cache is a part of a larger project at Skagens Museum called ZIG-ZAG Skagen. You can read about the project on www.skagensmuseum.dk.


Det er tidlig morgen og solen er endnu ikke stået op over stranden og havet. Natten har endnu ikke sluppet sit tag og nymånen titter frem bag de spredte skyer. Kun dagens første spæde solstråler bryder den mørke vinterhimmel med svage men varme gule og violette farver. Vinden blæser koldt og sender bølgernes skumsprøjt højt op i luften og et sønderslået skibsvrag ses i strandkanten.

Det er et stemningsladet billede Holger Drachmann har skabt og et specielt billede idet, det er malet i november måned. Skagensmalerne boede og arbejdede som regel kun i Skagen i sommermånederne. Holger Drachmann boede i Skagen hele året i flere perioder, men efterhånden som de tilbagevendende kunstnere blev ældre, slog flere af dem sig ned i Skagen permanent for at nyde deres otium. Derfor blev der i koloniens senere år heldigvis også produceret enkelte vinterbilleder fra landsdelen.

Drachmann skildrede ofte den mere dramatiske side af landskabet i Skagen, hvad enten det var en vraghytte på stranden, havet i oprør eller snestorm over markerne. Både i sit forfatterskab og i sine malerier anvendte han naturen som stemningsbærer. I de fleste af Drachmanns billeder er der få eller ingen mennesker, det er naturen, der spiller hovedrollen, og de få mennesker man af og til ser i hans billeder spiller en underordnet rolle i forhold til skildringen af landskabet. Således også i dette billede, hvor menneskets tilstedeværelse i naturen er reduceret til en antydning i det maltrakterede og forhåbentlig helt forladte skibsvrag.

Additional Hints (No hints available.)