Skip to content

This cache has been archived.

Team-Crux: Slutt for denne gang.

More
<

10 Years! Dokka, Norway

A cache by Landsbycacherne Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 01 May 2010
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Bilder fra eventet. (Ekstern link)

JUBILEUM - GEOCACHING 10 ÅR

Vi ønsker dere velkommen til å feire 10 års jubileet for Geocaching på verdensbasis.

LITT HISTORIE

Den 1. mai 2000 ble Geocaching muliggjort av Clinton-regjeringen ved at en funksjon i NAVSTAR GPS-systemet kalt Selective Availability (SA) ble ”slått av”. Dette betydde at hver og en fikk tilgang til en mer korrekt posisjonsnøyaktighet ved bruk av GPS. Før var dette systemet begrenset til bruk i det amerikanske forsvaret. Nøyaktigheten ble forbedret fra 100 m til 10 m, og navigasjon ble mulig med små håndholdte mottagere.

En amerikaner ved navn David Ulmer ville teste nøyaktigheten til systemet, og la ut det som skulle bli den første Geocachen. Han fortalte omverdenen om dette i en diskusjonsgruppe som interesserte seg for satelittnavigasjon. Cachen ble plassert i Portland, Oregon - N 45°17.460' W 122°24.800'.

En mann ved navn Mike Teague fant turboksen først, og opprettet en nettside der han loggførte funnet. En annen ved navn Jerimy Irish fant Teagues nettside og var med på å videreutvikle dette til det som i dag har blitt Geocaching.

Mer om historien kan du lese her.

En verdensomspennende ”sport” som drives av over 1 000 000 aktive cachere i over 100 land. Og selv om dette er en nettbasert ”aktivitet”, så må man faktisk opp av stolen og ut i naturen for å kunne delta.

Noe som faktisk kan gi deg mye mer enn du tror!!!!


Den første cachen i Norge kom allerede i 2001, og ble lagt ut i Bergen.Vi inviterer hervet til 10 års jubileums event i

Landsbyen Dokka i Nordre Land kommune
lørdag 1.mai 2010 kl.13.00.


LANDSBYEN DOKKA

Eventet arrangeres på et historisk sted. Den 31. august 2009 ble Dokka det første tettstedet i Norge som fikk offisiell status som landsby. Representanter fra regjering, storting og fylkeskommune var på plass. En landsbyerklæring ble underskrevet av alle de offisielle gjestene. Landsbyen skal være koselig og sjarmerende, medmenneskelig og varm, ha mindre stress og mer nærhet og være et sted der det gode liv skal leves. Velkommen til oss!

Oppgitte koordinater vil føre dere til en parkeringsplass. Her vil dere på oppslag få de første koordinatene til en rebusløype som til slutt fører dere frem til eventplassen.


Koordinatene til rebusløypa vil bli hengt opp kl. 12.00


De som har barnevogn eller rullestol, kan ta kontakt med oss for en enklere adkomst enn de som skal ta rebusløypa.


EVENTPLASSEN

Plassen som eventet blir arrangert på, er et område som er mye brukt av skolene i nærheten. Det er bålplasser, lavvo og lekemuligheter for barn. Det er også utedo på stedet.

GRATIS GRILLMAT OG KAKE TIL ALLE

En lokal matvarebutikk vil sponse eventet med grillmat. Vi satser på pølser, hamburgere og sommerkoteletter.

Den samme matvarebutikken har sammen med sitt bakeri, spandert ei gedigen marsipankake med geocaching logo på (kaka tar vi hull på etter kl.14.00 når bildet skal tas).

Det blir servert varmt og kaldt drikke


OFFISIELT BILDE

Et av de internasjonale kriteriene for å arrangere et "godkjent" 10 years event denne dagen, er at minst 10 geocachere må møte opp, og at det skal tas et felles bilde som skal distribueres internasjonalt. Vi håper derfor at så mange som mulig har møtt opp innen kl. 14.00, da forsøker vi oss på et gruppebilde. Vi har også meget gode signaler på at ordføreren kommer, og vi satser på å ta et felles bilde av alle geocacherne sammen med ordføreren og ordførerkjedet.

Mer om regelverket finner du her.


EVENT-CACHE

Det vil på eventområdet klokken 13.00 bli publisert en egen cache. Cachens plassering er kun minutters gange fra området. Den aktuelle cachen vil bli publisert på nettet i ettertid.>

SALG

Det vil bli solgt geocoiner, travelbuger og annet geocachingutstyr. Ta med kontanter

FTF MULIGHETER

Siden dette er et 10 års event, kommer vi til å legge ut 10 nye cacher. 9 av dem vil bli publisert av Makuta Teridax kvelden før eventet (fredag 30. april) Den tiende ligger ved eventområdet, og vil bli publisert lokalt kl 13.00 og på nettet senere.
Vi velger å publisere såpass lenge før eventet, for å unngå at folk cacher på tidspunktet eventet går av stabelen.
Lokale cachere kommer ikke til å logge disse cachene før tidligst 1. mai på kvelden. Dermed vil det være gode FTF muligheter for alle tilreisende.


OVERNATTINGSMULIGHETER

For de som ønsker å ankomme på fredag, kan de ta kontakt med Dokka Camping. Der finnes det hytter i forskjellige størrelser, samt oppstillingsplasser til både telt, campingvogn og campingbiler. Hunder godtas i hyttene.
Campingplassen ligger sentralt til i Dokka, og flere av de sentrumsnære cachene kan logges til fots herfra. To av cachene som blir publisert kvelden før eventet, ligger også i gangavstand herfra...........
Campingplassen har trådløst internett.


Et annet alternativ er Ankalterud Gård. Her er det mulig å få overnatting både med og uten forpleining. Ankalterud Gård ligger 3-4 kilometer vest for Dokka sentrum.

Det skal avholdes flere event for å feire denne dagen også her i Norge.

Søndag 2. mai er det jubileumsevent i Trondheim

Søndag 2. mai er det jubileumsevent i Oslo

Søndag 2. mai er det jubileumsevent på Fløyen i Bergen

Søndag 2. mai er det jubileumsevent i Tromsø

Mandag 3. mai er det jubileumsevent i Grenland.

Søndag 9. mai er det jubileumsevent i Lillesand.Været på Dokka finner du her

Værvarsel

Skulle været slå seg helt vrangt, så har vi alliert oss med en stor lavvo som vi kan trekke inn i.Geocaching i Norge

Additional Hints (No hints available.)