Skip to Content

<

Savion hyppyrimäki

A cache by Pietu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/21/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tällä paikalla Sielunrajankalliolla sijaitsi Savion hyppyrimäki, joka purettiin 1966. Jäljellä on tornin pohjalaatta ja joitakin vaijeritukia.

Mäkihyppy oli tärkeä nuorten harrastusmuoto Saviolla 50 vuotta sitten, koska Koivikon Sielunrajankalliolle oli jo 1930-luvulla rakennettu hyppyrimäki eikä liikuntapaikkoja yleisesti ollut paljon.

Hyppyrimäen historian eittämätön huipennus osui tammikuuhun 1963, jolloin järjestettiin Savion Sammon 30-vuotisjuhlakisat. Kotimäessään kisasi myös Keravalla edelleen asuva Seppo Hartonen.

Sielunrajankalliolla oli monenlaista vapaa-ajanviettoa.Lapsuutensa Savion ja Koivikon maisemissa viettänyt entinen Koivikon tilan poika Jorma Jormola on muistellut kesällä 2008, että Sielunrajankallio olisi joskus ollut Kirkonkylän ja Hyrylän rajana. Sielunrajankallion hyppyrimäen syntyhistoriasta hän on kertonut: ”Savion koulun opettaja Toivo Pohjola sanoi minulle muistaakseni vuonna 1936, että kalliolle pitäisi rakentaa hyppyri. Puhu tästä isällesi, kun se jyrkempi puoli kuuluu hänen tilaansa.” Niin tehtiin. Myöhemmin vauhtimäkeä lisättiin, niin että hyppyristä saattoi ponkaista jopa yli 30 metrin hyppyjä. Olli ja Kalevi Salo muistetaan vieläkin hyvinä mäkihyppääjinä. Vähitellen hyppyrin kunto heikkeni, ja siitä tuli vaarallinen joka paikkaan ehtiville pojankoltiaisille. Hyppyrin yhteydessä sijainneen kolmiomittaustornin päässä he usein keikkuivat ja tekivät vaakaa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

602 Logged Visits

Found it 575     Write note 15     Publish Listing 1     Needs Maintenance 6     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.