Skip to Content

<

Seitsemän Sillan Tie - Bjärgas

A cache by piossa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/17/2010
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Bjärgasin kotiseututalo ja museo


Bjärgas on museoalue, jonka Luodon kotiseutuyhdistys sai lahjoituksena vuonna 1982. Laajan entisöinnin jälkeen kymmenen vuotta vuotta myöhemmin kotiseututalo vihittiin käyttöön. Talon tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta rakennustyyli viittaa 1700 -luvun loppupuolelle. Talon nimi lienee aina ollut Bjärgas, joka tulee sanasta "berg" ( vuori, kallio ). Talo on rakennettu suoraan kalliolle.

Nykyisin talo on punainen valkoisia nurkkia lukuunottamatta, mutta alkujaan hirsiseinät olivat maalaamattomat koska punamultaa ei ollut saatavilla. Talojen koristeluun ei ollut varaa. Talo laudoitettiin vasta 1800 -luvulla.

Bjärgasiin kuuluu navetta, talli, rehutalo, vilja- ja makuuaitta. Kaikki rakennukset ovat alkuperäisillä paikoillaan. Itse kotiseutumuseo on jaettu kahteen osaan - kokoustilaksi ja museoksi.

Suurtuvan sisustuksesta näkee vuosisadanvaihteen talonpoikaisen elämäntyylin, josta huokuu määrätty vauraus komeasti sijattuine kerrossänkyineen. Talossa on myös erittäin hienot kaakeliuunet.

Museoalueella on myös tuulimylly, paja, pesutupa, mankelirakennus toimivine mankeleineen, torpparinmökki, karjamaja ja Skatasgården. Kaikki rakennukset on siirretty alueelle muualta kunnasta.

Skatasgårdenin alakerrassa voi tutustua Luodon vanhojen taloryhmien pienoismalleihin. Pienoismalleista näkee miltä kylät näyttivät vielä 1930 -luvulla.

Bjärgasin kotiseututalosta ja museosta löydät lisätietoja täältä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

445 Logged Visits

Found it 422     Didn't find it 14     Write note 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.