Skip to Content

This cache has been archived.

Stoori: Liian monta DNF:ää ja liian pitkä aika edellisestä löydöstä, eipä taida olla aarre enää paikallaan! Nykyisestä asuinpaikasta on aivan mahdotonta lähteä tätä enää huoltamaan, ja taitaa muutenkin olla hyvin jästintäyteinen piilopaikka, joten ehkä on vain parasta kuopata tämä mysti. Ja vapautuupahan loppupiste muiden kätköille, tunkua varmasti on.

More
<

Asemapäällikön kassalipas

A cache by GustavJuoste Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/22/2010
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Rautatieaiheinen mysteerikätkö Joensuun lähellä. This cache is only available in Finnish.

Tapahtui vuonna 1973. Joensuun rautatieaseman asemapäällikkö koki eräänä toukokuisena sunnuntaipäivänä ikävän yllätyksen. Hänen oveensa koputettiin kiivaasti, ja hänen oli taiteltava sanomalehti sivuun ja käveltävä ovelle. Portailla seisoi hätääntyneen näköinen asemakirjuri, nuori kloppi, joka vasta oli lopettanut harjoittelun ja oli nyt ensimmäisiä kertoja yksin lipunmyynnissä.

"Kassalipas", hän puuskutti, "käännyin vain hetkeksi kurottamaan aikataulukirjoja takaani, kun se varastettiin."

Asemapäällikkö jäykistyi, otti piipun suustaan ja tuijotti epäuskoisena lipunmyyjää. "Kassalipas varastettu? Kuka sen teki? Missä hän on nyt?" asemapäällikkö tiuski.

"Kaksi työmiestä, nuhjuiset vaatteet ja reput selässä", asemakirjuri nieleskeli ja änkytti, "he tulivat Niiralasta 11.23 ja pyörivät asemalla."

"Mutta missä he ovat nyt, ja missä on kassalipas?!" asemapäällikkö ärjyi.

"Poissa", asemakirjuri sopersi. "Kahdentoista aikaan he tulivat ostamaan lippuja Pieksämäelle ja kyselivät vaihtoyhteyksistä. Olin ottamassa aikataulukirjaa esiin, kun he kaappasivat lippaan tiskiltä ja juoksivat ulos. Lähdin perään, mutta ehdin nähdä vain, kuinka he katosivat juuri liikkeelle lähteneeseen kiskoautoon Pieksämäelle", asemakirjuri selosti.

Asemapäällikkö hieroi tapansa mukaan viiksiään hetken, otti sitten takkinsa naulasta ja lähti lipunmyyjän kanssa asemalle. "Teemme nyt näin", hän kertoi, "soitamme Ylämyllyn asemalle ja käskemme ottamaan miehet pois junasta. Poliisit saavat hakea heidät sieltä."

Asemapäällikkö soitti pari puhelua, laski luurin ja totesi lipunmyyjälle, että nyt on vain odotettava. Hän sytytti piippunsa uudelleen ja seisoi katsellen ikkunasta asemalaiturille. Ohi kolkutteli tukkijuna, asemapäällikköä hermostutti.

Kello 12.23 puhelin soi. Soittaja oli Ylämyllyn junansuorittaja. "Miehet eivät olleet junassa", hän pahoitteli, "he olivat veitsellä uhaten pakottaneet kuljettajan pysähtymään ja poistuneet kyydistä." Tämä tapahtui seisakkeella, jonka lähellä on öljyvarasto.

Suljettuaan puhelimen asemapäällikkö seisoi tovin hiljaa mietteliäänä. Sitten hän soitti uudelleen poliisille ja pyysi heitä käymään junansuorittajan mainitsemassa paikassa. Asemakirjurille hän sanoi: "Ei tässä kai muuta voi nyt tehdä kuin odottaa, mitä poliiseilla on kerrottavana." Hän palasi asuntoonsa, mutta ei pystynyt enää keskittymään lehdenlukuun.

Myöhemmin samana päivänä poliisit kävivät asemapäällikön luona. He kertoivat napanneensa kaksi joutilasta työmiestä Kuopiontien varrelta peukalokyytiä etsimästä. Asemakirjuri kutsuttiin paikalle, ja hän tunnisti poliisien kyydissä olleet miehet kassalippaan varastaneiksi. Mutta kassalipas ei ollut heidän mukanaan. Poliisi arveli heidän kätkeneen saaliin jonnekin. Minne, siitä miehet eivät suostuneet sanomaan sanaakaan.

Sen sijaan poliiseilla oli näyttää miesten Niiralan asemalta näpistämä aikataulukirja, joka löytyi paikasta, jossa miehet veitsellä uhaten olivat poistuneet kiskoautosta. Kirjaan oli tehty kynällä pari merkintää, joiden poliisi uskoi johtavan kätköpaikalle.

Lipasta ei kuitenkaan koskaan löydetty. Onko poliisien arvelussa kätköpaikasta siis perää, vai jääkö asemapäällikön kassalippaan kohtalo ikuiseksi arvoitukseksi?

VARO JUNIA! Kätkö sijaitsee rautatien lähellä, mutta kiskoille ei saa mennä.

Tarkasta ratkaisusi

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

45 Logged Visits

Found it 28     Didn't find it 8     Write note 4     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.