Skip to content

This cache has been archived.

maxxie01: Helaas is de cache weer verdwenen, vermoedelijk door de buurt bewoners.

More
<

Kunst in Ommoord - Pomphuis

A cache by maxxie01 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/07/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


 
Pomphuis Fioringras
Weinig inwoners van Ommoord weten dat het Gemaal Ommoord aan de Fioringras, voor hen gewoon een huisje van de Gemeente, wat extra druk geeft aan de doorvoer van rioolwater uit Bergschenhoek, die via een rioolwaterpersleiding (diameter 630mm) onder het Ommoordse Veld doorloopt. Deze persleiding komt bij het gemaal aan en krijgt daar wat extra druk mee en gaat dan via een dikkere rioolwaterpersleiding (diameter 800mm) door naar de afvalwaterzuivering aan de Groenedijk.

Ook weinig inwoners van Ommoord weten dat er bij de bouw, in 1967, een kunstenaar aan te pas is gekomen, die zowel op de noord- als op de zuidmuur van het pomphuis een beton reliëf heeft aangebracht. Ook medewerkers van Gemeentewerken Rotterdam, zijn zich er niet echt van bewust, getuige de beperkte informatie die deze dienst over hun "eigen" kunstbezit beschikbaar hebben. Dit komt ook doordat het gemaal is ingesnoerd door een hek, waardoor de beide reliëfs niet erg zichtbaar zijn. Onder registratienummer 0539 A staan de reliëfs geregistreerd als: "gevelornamenten, gestort en gestraald beton met graniettoeslag, een abstracte voorstelling van 250x120 cm, kunstenaar onbekend". Voor dit boek kan het daar ook alleen maar bij blijven, omdat verdere gegevens niet meer voorhanden bleken.

Bron: Kunst in Ommoord van Peter Buisman
Voor meer informatie: Het boek: Kunst in Ommoord


 
De Cache
Deze cache maakt deel uit van een kunst serie in de wijk Ommoord van de stad Rotterdam. In deze wijk zijn vele kunstwerken aanwezig waarvan vele nooit gezien / ontdekt worden. Doormiddel van deze serie willen we graag deze kunst meer onder de aandacht brengen.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.