Skip to Content

<

Rivonmäen laavu

A cache by Piriformis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/16/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo kätkö kesä- ja talviharrastukseen. Hirviaidan "ulkopuolelle" ei SAA mennä.

Palauta kätkö tarkkaan sinne mistä otitkin.

Rivonmäen reitti on Paimion kaupungin ylläpitämä ulkoilureitti. Pääreitti lähtee Urheilupuistosta, Syybyntien alikulun jälkeen erkanee rengaslenkiksi ja palaa taas Urheilupuistoon samaa reittiä. Reitin pituus on 6,3km. Reitiltä löytyy myös oikopolku, jota kautta reitti on 3km pitkä.

Laavu on rengasreitin "päädyssä", miellyttävästi n. 20 metrin päässä Turku-Helsinki-moottoritiestä :) Eli jos haluaa eräilyä ja luonnon rauhaa, ei kannata makkaroita paistaa täällä. Tosin puitakaan ei ole, eikä sen puoleen tulentekopaikkaakaan. Laavun perimmäinen tarkoitus on siis hieman hukassa minulta, ehkä juomakoppi lenkkeilijöille...? Hieno laavu joka tapauksessa.

Lenkki itsessään on kuitenkin mukava ja rauhoittava, motarin äänet kuuluvat vain pienen pätkän ajan laavulta molempiin suuntiin. Pohjana sopivan pehmeähkö sorahiekka, hyvä kävellä, juosta, pyöräillä jne. Talvella hyvin huolletut ladut pertsalle ja luistelulle.

Parkkipaikkoja löytyy useampia, riippuen kuinka pitkän matkan haluat kulkea lihasvoimin. Urheilupuiston parkkiin mahtuu pienen kylän verran autoja, Syybyntieltä kääntyvän hiekkatien varteenkin useampia, se onkin suosittu parkkipaikka reitille kauempaa kulkeville. Myös Paipin päätyyn saa auton, ja sieltä onkin lyhin matka omin voimin taittaa.

EDIT: monissa loggauksissa on kummasteltu laavun viihtyisää sijaintia moottoritien varrella ja itsekin sitä pitkään ihmettelin. Nyt arvelen keksineeni "vastauksen" tähän aiheeseen; moottoritiehän on avattu käyttöön vasta -90-00-lukujen vaihteessa (tarkkaa vuotta en Paimion pätkälle muista) ja Paippikaan ei vielä kymmeniä vuosia ole paikoillaan ollut, joten veikkaan että laavu on rakennettu aikanaan hyvinkin rauhalliseen metsämaastoon. Jos jollakulla on asiasta faktaa olemassa niin kertokaahan muillekin :)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

910 Logged Visits

Found it 869     Didn't find it 15     Write note 21     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.