Skip to Content

<

Vapaudenaukio

A cache by Majukki Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/10/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Microkokoinen kätkö jemmattu Konnunsuon lintutornille josta avautuu näkymät suurelle peltoaukealle.Tänne kannattaa ottaa kaukoputkia tai kiikareita mukaan,sillä ainakin kätkön piilotuksen aikoihin tuhansia hanhia ja muitakin lintuja alueella oli.
Paikka on lintubongareitten suuressa suosiossa joten toimi tilanteen mukaan !

Konnunsuolla luonnonrauha ja kaunis kulttuurihistoriallinen maisema lyövät kättä toisilleen. Alavan, kuivatetun suomaaston valtaavat keväisin ja kyksyisin muuttolinnut. Maisemaa hallitsee vuonna 1918 valmistunut vankila, jonka ympäristössä näkee poikkileikkauksen suomalaisesta työläisasutuksesta ja rakennusarkkitehtuurista lähes sadan vuoden ajalta. Konnunsuon ympäristöinen on yksi Lappeenrannan merkittävimmistä kulttuurikohteista.

Konnunsuo sijaitsee noin 12 Km Joutsenosta, 23 Km Lappeenrannasta ja 13 Km Nuijamaan raja-asemalta. Kivisaari sijaitsee viitisen kilometriä Konnunsuolta Lappeenrannan suuntaan.

Konnunsuon vankilan lakkautuspäätös on hiljentänyt paitsi vankilan-alueen, asettanut myös koko kylän uusien haasteiden eteen. Vankilan rakennukset, pelto-ja metsäalueineet myydään, suoalueet jätetään luonnonsuo-jelualueiksi. Nähtäväksi jää, millaista käyttöä ja toimintaa Konnunsuolla tulevaisuudessa on ja löytyykö tyhjeneviin asuinrakennuksiin uusia käyttäjiä.

Vankilan maatila jatkaa toimintaansa vuoden 2011 loppuun saakka ja pellot pidetään luomuviljelyn piirissä.
Vankilan maatilasta ja sen yli 90 vuotta kestäneenstä toiminnasta tehdään dokumenttifilmiä Joutsenon kotiseutuyhdistyksen toimesta ja näin saadaan tallennettua osa katoavaa vankila ja maataloushistoriaa.
Vankilan pelloilla jatketaan viljelytoimintaa vastaisuudessakin. Mahdollisuuksia yritystoimintaan jää muutoinkin, sillä vankilan puu- ja metalliverstaat, kasvihuoneet ja monipuolinen rakennuskanta antavat hyvät puitteet uudelle toiminnalle mikäli niitä halutaan hyödyntää.
Keväisin Konnunsuon tulvivat pellot ovat muuttolintujen, erityisesti kahlaajien ja vesilintujen, suosiossa. Lintuja voi tarkkailla kahdesta lintutornista. Kesäisin kylän valtaavat mestarilaulajat: luhta- ja viitakerttunen ja satakieli.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

357 Logged Visits

Found it 329     Didn't find it 15     Write note 6     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.