Skip to Content

This cache has been archived.

artomak: Arkistoon

More
<

Matasaaren perheseikkailu

A cache by artomak, adopted from Markose69 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/26/2010
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Heijastinkätkö Espoon Hanikan metsässä. Mysteerissä ei ole mitään mystistä, ainoastaan löytää alkupisteelle ja bongata sieltä ensimmäinen heijastin puusta ja seurata loppumattomien heijastimien jonoa läpi pimeän metsän loppupisteelle viimeistelemään suoritus.

Helpotukseksi mainittakoon että merkit on sijoitettu noin 2-3 metrin korkeuteen puihin.

Kun löydät kaksi heijastinta samassa puussa, olet jo aika lähellä...


Kätkö on talvilöydettävä, ainoastaan puiden runkoihin kiinni jäänyt lumi saattaa vaikeuttaa heijastimien näkymistä. Reflector cache in the woods near Hanikka. Mystery, actually not so mystical but propably quite exciting in complete darkness :) Use your flashlite to find the first reflector. Then follow the reflectors, until you find two reflectors in the same tree. That indicates that you are quite near... You can search the cache during all seasons. During the winter, if there's snow hiding the reflectors at trees, the route to the cache might be quite hard to find.KÄTKÖN LÄHELLÄ:

Matasaari
Matasaari, ruotsiksi Mataskär on luonnonkaunis pieni saari Etelä-Espoossa Suvisaaristossa. Saaren pinta-ala on noin kolme hehtaaria ja siitä on siltayhteys mantereelle. Kun Mataskärstiftelsen, eli säätiö osti saaren vuonna 1968 paikalla oli vanha koulurakennus, jonka vanhimmat osat ovat vuodelta 1896 sekä talonmiehenrakennus ja sauna. Vuonna 1977 laajennettiin majoituskapasiteettia rakentamalla uusi majoitustila. Tänä päivänä leirikeskus voi majoittaa yhteensä 56 henkilöä.
Espoon ja Kauniaisten ruotsinkieliset seurakunnat käyttävät Matasaarta kesäisin leirikeskuksena. Keväisin, syksyisin ja talvisin vuokraamme leirikeskusta myös ulkopuolisille toimijoille.
Matasaaressa voit järjestää kastejuhlia, häitä ja perhejuhlia. Yritykset, yhdistykset, kuorot ja kerhot voivat järjestää seminaareja, leirejä sekä kokouksia ruokailun ja majoituksen kera.
Matasaaren omistaa ja hallinnoi Mataskärstiftelsen –niminen säätiö.

Historiikki
Vuosina 1896-1966 Matasaaressa toimi Mataskärin ruotsinkielinen kansakoulu. Insinööri Edvin Bergroth lahjoitti Mataskärin vuonna 1907 Svenska folkskolans vänner nimiselle järjestölle. Koulutoimen lakattua, Espoon ruotsinkielisen seurakunnan silloinen kirkkoherra Helge Bäck otti yhteyttä järjestöön ja ilmoitti, että seurakunta olisi kiinnostunut leirikeskuksen perustamisesta alueelle. Jotta kiinteistö voitiin ostaa, perustettiin Mataskärstiftelsen r.s. –niminen säätiö, joka hallinnoi kiinteistöä. Vuonna 1968 Mataskär ostettiin lahjoitus- ja lainavaroin. Toiminnan pyörittämistä varten perustettiin yhdistys nimeltään Mataskärsällskapet r.f.
Ensimmäinen leiri pidettiin toukokuussa vuonna 1969. Espoon ja Kauniaisten ruotsinkieliset seurakunnat ovat kohta 40 vuotta pitäneet leirejä Matasaaressa.
Pian kävi kuitenkin ilmi, että vanha koulurakennus ei riittänyt majoittamaan kaikkia leiriläisiä joten majoitustiloja rakennettiin rannan läheisyyteen vuonna 1977. Toinen uudisrakennus Matasaaressa on kappeli, joka valmistui vuonna 1993.
Leirikeskuksessa järjestetään nykyisin rippikoululeirejä, lapsi- ja diakonialeirejä. Espoon ja Kauniaisten seurakunnat ovat etusijalla varausten suhteen. Keväisin, syksyisin ja talvisin leirikeskus voidaan vuokrata myös ulkopuolisten käyttöön, kuten esim. kurssien, kokousten ja leirien pitopaikaksi.
Lähde: www.mataskar.fi

Hanikan luontopolku
Hanikan luontopolulla voi tutustua Kaitalahden runsaaseen linnustoon, pronssikautisiin hautaröykkiöihin, jääkauden jälkiin sekä metsä- ja rantamaisemiin. Kunnostettu polku uusine tauluineen on avattu uudelleen keväällä 2010. Polun varrella on 14 rastia ja sen pituus on noin 5 km. Kosteimmissa paikoissa on pitkospuut. Reitillä on lintutorni. Reitille pääsee mm. Suvisaarentien kuntopolun p-alueelta ja Alakartanontien bussipysäkeiltä. Luontopoluilla selviää ilman raskaita retkivarusteita.

Uusittu polku on helposti kuljettavissa. Kosteikkopaikkojen yli on rakennettu pitkospuut. Uudet, kestävät luontopolkutaulut ovat nyt paikoillaan. Ihastuttavat taulut ovat graafikko ja kuvittaja Sanna Pelliccionin ja biologi Katri Luukkosen käsialaa. Ne kertovat kiinnostavalla tavalla mm. merellisen alueen muinaisrannoista kivikkoineen, viime jääkauden näkyvissä olevista jäljistä kallioissa, suoluonnosta ja kasveista, alueella asuvista nisäkkäistä, ja linnuista, jotka pesivät reitin varrella Kaitalahden lintukosteikossa. 
Hanikan luontopolku on viitoitettu ja sille on merkitty 14 rastia. Sen pituus on 5 kilometriä ja reitillä selviää ilman raskaita retkivarusteita. Eväspaikoiksi sopivat lukuisat avokalliot, mutta tulen teko on luonnollisesti kielletty.
Reitille pääsee hyvin polkupyörällä tai julkisilla liikennevälineillä. Eniten busseja tulee Alakartanontielle, josta on opastus luontopolun alkuun ulkoilutietä pitkin. Jos haluaa aloittaa suoraan merellisistä maisemista, Suinonsalmen sillan pysäkille pääsee Kampista lähtevällä bussilla 145. Autolla tuleville luontopolun opaskarttaan on merkitty käytettävissä olevat paikoitusalueet.
Kevätiltoina kannattaa tulla kuulemaan satakielten ja sirittäjien laulua ja ihmettelemään yli 200 vuotta vanhoja mäntyjä, 12000 vuotta sitten paikalleen jäänyttä valtavaa rapakivistä siirtolohkaretta. Vanhimmat ihmisen jättämät jäljet näkyvät pronssikautisina hautaröykkiöinä. Saatat kuulla pikkutikan ja käpytikan koputuksen. Jos jaksat pysyä paikoillasi, voit seurata rantakalliolla kultaista auringonlaskua ja sinisten laineiden tyyntymistä, pohjanlepakoiden syöksyilyä Espoon parhaassa lepakkokohteessa. Myöhemmin kesällä suopursut tuoksuvat pienellä rämeellä huumaavasti. Olet Suomenlahden rantaluonnossa.
Lähde www.espoo.fi


Hanikan kuntorata 0,8km
- kuntovälineitä reitin varrella
- lähin parkkipaikka: kuntoradalla oma parkkipaikka (sama kuin kätköllä)
- talvella hiihtoladut
- kuntoradalla koirien ulkoiluttaminen kielletty
Lähde www.espoo.fi
 

Additional Hints (Decrypt)

-SVA: Abva xbyzra arywäa zrgeva cääffä xnuqra urvwnfgvzra xäewra bfbvggnznffn fhhaanffn-

-RAT: Gjb ersyrpgbef naq gurve rqtrf cbvagf gur urnqvat. Nobhg 2-3 zrgref njnl sebz gubfr ynfg ersyrpgbef.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

183 Logged Visits

Found it 158     Didn't find it 9     Write note 8     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.