Skip to Content

<

Hanneksen muistometsä

A cache by vihtis83 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/22/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö liikenneonnettomuudessa menehtyneen 6-vuotiaan Hanneksen mukaan nimetyssä puulajipuistossa. Kätkön lähelle pääsee luultavasti autollakin mutta myös kävellä saa ja kannattaakin kierrellä alueella ihan reippaasti koska siellä kulkee hyvä polku/tieverkosto.

Kuvausteksti lainattu jo kadonneesta MTV3 sivuilla olleesta uutisesta:

"Hollolassa avattu ainutlaatuinen arboretum
03.10.2002 21:52

Hollolan Kalliolassa on avattu yksityisin voimin perustettu arboretum, jossa kasvaa yli sata erilaista puulajia. Puiston pinta-ala on kymmenen hehtaaria. Alueella on yli kolme kilometriä teitä, näkötorni sekä puupölkyistä rakennettu 50 hengen auditorio.

Metsien ja metsänhoidon puolesta puhujana tunnettu everstiluutnantti V.K. Simola aloitti puulajipuiston kehittelyn yli 20 vuotta sitten. Puisto on nimetty kuusivuotiaana onnettomuudessa kuolleen Simolan tyttären pojan mukaan.

Hanneksen muistometsä on kaikille avoin arboretum, joka on tarkoitettu retkeily- ja tutkimuskäyttöön. Metsikkö on säätiöity, ja se saa kasvaa luonnonvaraisena, ellei sille tulevaisuudessa löydy hoitajaa.

- Uskon, että 200 vuoden kuluttua puiston valtalajeina ovat suuret tammet sekä muut jalopuut. Aivan Palomäen laella tulevat kotimaiset männyt säilyttämään elintilansa, arvioi Simola.

Metsänhoitoa ja harvinaisuuksia
Vaihtelevassa maastossa kasvaa sekä tuttuja että perin harvinaisia puulajeja, kuten purppurapihtakuusi, kanadantuija, mantsurianjalopähkinä ja pilvikirsikka. Metsästä löytyy ulkomaista alkuperää olevien harvinaisuuksien lisäksi esimerkiksi kymmenkunta erilaista koivulajiketta.

- Näistä vähiten tunnettu lienee punakoivu, jonka lehdet ovat koko kesän punaisia. Meiltä on löydetty tiettävästi vain yksi punakoivu. Täällä Hollolassa olevat ovat Yli-Kiimingistä löytyneen punakoivun jälkeläisiä, kertoo Simola.

Arboretumissa voi mm. vertailla kuusen taimien kasvua istutettujen rauduskoivujen tai luonnonvaraisten hieskoivujen alla. Alavalle ja kostealle alueelle on kaivettu pieniä ojia. Kaivannoista saaduilla maamättäillä viihtyvät valkokuuset hyvin, koska juuristot eivät kärsi liiasta märkyydestä.

Metsäliitto on ottanut arboretumin kummimetsäkseen aikoen käyttää sitä sekä vierailu että tutkimuskohteena. Reilut kymmenen kilometriä Lahdesta pohjoiseen sijaitseva Hanneksen muistometsä on tarkoitettu myös alueen koululaisten käyttöön."

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

238 Logged Visits

Found it 232     Didn't find it 1     Write note 3     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.