Skip to content

<

Eidsborg stavkirke

A cache by avigerus Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/02/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Velkommen til Eidsborg Stavkirke


Dette er en stavkirke fra midten av 1200 - tallet , og ligger i Tokke i Telemark.  Kirken er enskipet og blant de minste i landet. Den er viet til St. Nicholas, de reisendes beskytter. Bare skipet i kirken er bevart. Det gamle koret er revet og kirken er blitt utvidet i øst to ganger. Eidsborg er en stavbygning, men mangler grunnstokker så veggsvillrammen ligger på en tørrmur med hjørnestavene felt over. Veggplankene står på vanlig måte felt inn i svillene og stavlegjene. Taket blir båret av takverk med sperrer, saksesperrer og hanebjelke. Sperrene er avstivet innbyrdes med krumvokste knær. Under restaureringsarbeider i 1927 ble malte figurer avdekket i kirken.

Krusifikset over korskillet er fra middelalderen, det finnes to plankebiter med Maria Magdalena og den hellige Margrethe som kommer fra den nedrevne stavkirken i Lårdal malt omkring 1300, lysekrone i koret fra 1400-tall, vegggdekoren i skipet er fra 1600-tallet, takdekoren er tegnet under restaureringen av Arnstein Arneberg etter forbilder fra middelalderen

Cachen er plassert nede ved hovedveien...

Hvorfor ikke ta et besøk også på Eidsborg museum?  Der er det også lagt ut en cacheboks!


 

 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.