Skip to Content

<

Suuri kierros

Hidden : 05/18/2010
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Suuri kierros tarjoaa mahdollisuuden yhdistää kätköily ja
moottoripyöräilijoiden rautaperseajo.

Kätkön löytääksesi käyt paikkakunnilla: Oulu, Kontiomäki, Iisalmi, Lieksa, Joensuu, Lahti, (Pori), Vaasa, Kokkola ja Nivala.

Huomioi IBA-ajon säännöt, jos suoritat samalla "rautaperseajon". Emme ota vastuuta mahdollisesti puuttuvista kilometreistä, koska IBA tarkistaa ne omilla kartoillaan ja tarvitsee todisteet paikkakunnalla käynnistä.

Lopullisen kätkön koordinaatit saat sijoittamalla paikkakunnilta
keräämäsi tiedot seuraavaan kaavaan:

N62°AB.CDE
E025°FG.HIJ

Jotta kierros ei tunnu liian suurelta, annamme sen verran helpotusta, että muuttuja E=0. Hyvää matkaa ja ajelehan turvallisesti.

- Oulun välipiste löytyy koordinaateista N64°56.435 E025°32.200.
Moottoritien ylittävällä sillalla on kolme (3) lyhtypylvästä.
Huoltoaseman puolella olevasta lyhtypylväästä löytyy kilpi, jossa on kolmen numeron sarja. Numerosarjan keskimmäisestä luvusta saat muuttujan I.

Täällä on hyvä pitää kahvitaukoa ja polttoainettakin saat tarvittaessa. Alueella on paikallisten käyttämä uimapaikka, jossa on hyvä käydä vilvoittelemassa matkan rasittamia jäseniä. Kahvio palvelee aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Pisteen ilmoittanut eilolma, p: 050 4010074

- Kontiomäki: mene koordinaatteihin N64°19.172 E28°02.688. Kuinka monella pylväällä on mittarikentän katos tuettu? Tämä luku on muuttuja A.

Pisteen ilmoittanut markokh, p: 044 2566941

- Iisalmen piste on ABC-Marjahaan piha-alueella, koordinaateissa
N63°32.763 E027°14.838.

P-merkin takaa löytyy aiheeseen liittyvä tarra. Montako kirjainta on tarran ensimmäisessä sanassa? Kirjainten lukumäärä on muuttuja J.

Pisteen ilmoittanut rp55, p: 0400 926334

- Lieksa: koordinaateissa N63°18.882 E030°02.008 sijaitsee patsas, tutustu siihen tarkemmin. Patsaan TAKANA on vuosiluku, poimi sen viimeinen numero, se on muuttuja D.

Pisteen ilmoittanut RiikkaT

-Joensuu: Itse luku on koordinaateissa N62°37.633 E029°41.873. Se on nähtävissä myös moottoritien rampilta (esim. koordeista N62°37.652 E029°41.904). Luvun saadaksesi sinun on tultava pois moottoritieltä ns. Noljakan rampilla (liikennemerkeissä ilmoitettu Noljakka, Pilkko). Luku on ajoneuvon suurinta sallittua korkeutta ilmoittavassa liikennemerkissä, joka on sijoitettu Neste-huoltoaseman katokseen. Poimi tämä luku (X) ja kerro se kahdella, näin saat muuttujan C, eli X x 2 = C.

Lähellä on ko. huoltoaseman lisäksi City Market -kauppakeskus (muutama sata metriä (=moottoritien toisella puolen) sekä ympäri vuorokauden auki oleva Marjalan ABC-liikenneasema (muutama kilsa Kuopioon päin).

Pisteen ilmoittanut Finyoyo, p: 050 3492248

- Lahden koordinaatit N60°59.338 E025°40.773 vievät Mustankallion tunnelin pohjoissuulle. Kallion läpi kulkeva tunneli on sen verran pitkä, ettei sellaista löydy ihan joka kaupungista. Tunnelin molemmissa päissä on taulu, joissa kerrotaan erinäisiä tietoja. Poimi siitä ainoan prosenttiluvun arvo, tämä arvo on muuttuja F.

Pisteen ilmoittanut Tonny0909

- Vaasa: Koordinaatit ovat N63°03.161 E021°43.061. Minkä luvun kohdalla saa ajaa ulos? Se on muuttuja B.

Pisteen ilmoittanut Black_Island 040 5661679

- Kokkola: N63°51.343 E023°13.295. Mikä on alimmaisen vuosiluvun toinen numero arvoltaan? Vähennä siitä luku 3, niin saat muuttujan G.

Pisteen ilmoittanut joni&riina

- Nivala: N63°55.979 E024°57.300. Koordinaateissa on tykkejä sekä kyltti. Tutustu kylttiin tarkemmin, poimi vuosiluvun 2. numero. Se on muuttuja H.

Pisteen ilmoittanut dajaq

Tarkasta koordinaatit GeoCheckerissä (visit link)

LISÄOHJE IB SS1000-AJOSUORITUSTA VARTEN

Aloita lukemalla suoritusohjeet / säännöt HUOLELLISESTI : IBA Finland sivulta; (visit link)

Tässä on kyseessä SS1000 ajo, jonka minimivaatimus on 1 000 mailia (1 609 km) 24 tunnissa. Kannattaa lukea myös ohjeita ja niiden tulkintoja (visit link) .

Tulosta tarvittavat asiakirjat (3 kpl) ennen ajoasi.

1. Ajosuorituksen todistajalomake
Muista alussa ja lopussa todistajat, 2 kappaletta. Tässä tapauksessa (SS1000) käy esim. vaimo ja anoppi ;) tai vaikka bensa-aseman myyjät. Ajosi ei siis ole vielä alkanut, joten kiirettä ei ole.

2. Kuljettajan rekisteröitymislomake (ja tarvittaessa myös matkustajan)

3. Ajopäiväkirja Aja sen jälkeen lähimmälle huoltoasemalle ja tankkaa täyteen. Huoltoasema on ajosi virallinen lähtöpaikka, josta matka lasketaan ja tankkauskuitin kellonaika virallinen lähtöaikasi. Pyöräkohtainen tankkauskuitti on siten ehdottoman tärkeä todistuskappale. Muista ottaa talteen kuitit ja numeroit ne sitten myöhemmin aikajärjestykseen. Bensakuitit on hyvä todiste! Kuittien perusteella ajon tarkastaja mittaa reittisi!

Kuitteja voi myöskin ottaa ostamalla huoltoaseman sisältä jotakin,
jos ei kerran syystä tai toisesta haluta tankata AINA täyteen.
Säilytä alkuperäiset kuitit itselläsi.

Kannattaa välttää kylmäasemia ts. näiltä tankataan vain jos on pakko, sillä mikäli esim. kuittipaperi on loppu, ei tule bensaa yms. niin siitä alkavat vaikeudet.. Käyttäkää siis huoltoasemia, jotka ovat auki. Jos haluat tankata automaatista pihalla, niin tällaisella asemalla voi mennä sisälle hakemaan jonkin muun kuitin, jollei sitä automaatista saa. Toki tällaisessakin tapauksessa merkitään tankatut litrat, kellonaika ja mittarilukema muistiin ja selvityksiin kirjoitetaan kommentit ongelmista.

Esim. jos ajat Oulusta Kajaanin kautta Iisalmeen (282 km) ja Kajaanista ei ole kuittia niin se katsotaan ajetuksi Oulu-Iisalmi (200 km).

Pitemmät pysähdykset, yli 20 min. on myös merkittävä ajopäiväkirjaan! Pyri saamaan kuitti myös tästä tapahtumasta, esim. ravintolasta tai vastaavasta. Lyhyemmätkin pysähdykset voit merkitä. Lokikirjaa ei tarvitse välttämättä täyttää ajon aikana! Merkkaa tällöin tapahtuma kuitin taakse tai esim. väliaikaiseen ajopäiväkirjaan.

VAROITUS: ÄLÄ luota oman matkamittarisi lukemaan virallista matkaa varten. Useimmat japanilaiset moottoripyörät näyttävät viidestä kymmeneen prosenttiin enemmän matkaa kuin todellisuudessa on matkattu. 24 tunnin aikana tämä virhe voi olla varsin vakava, jopa 100 mailia.

KAIKISSA TAPAUKSISSA matka varmistetaan virallisilla
tarkastusohjelmilla ja tarvittaessa paperikartan avulla. Eli aja tarpeeksi kilometrejä. Edestakaiset ajot sallittu vain meno/paluu, ei enempää!

VAROITUS: Mikäli moottoripyörässäsi on suuri polttoainesäiliö huomaa, että sinun täytyy pysähtyä ainakin kerran jokaisen 300 mailin (483 kilometrin) aikana tankkaamaan (näin on pelkästään ajosi dokumentointia varten).

Additional Hints (Decrypt)

Fvfäyyä, aöleä yäurfglzvfgncn ba bvxrn.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

40 Logged Visits

Found it 36     Write note 3     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.