Skip to Content

<

Kolmisoppi

A cache by reiska Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/14/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Perus kätkö Kolmisopen lammen lähettyvillä .

Alueen kuvaus
Kolmisopen-Neulamäen alue sijaitsee Kuopion kaupungin keskustasta n. 4 km lounaaseen. Projektialue käsittää Kolmisoppi-Neulamäki Natura-alueen keskeiset osat. Alue rajautuu lännessä Kallaveteen, pohjoisessa lähelle Tervaruukinlahtea ja etelässä Kolmisoppi-lampeen.
Alueen itäpuolella on Neulamäen asutusalue.

Kolmisoppi-Neulamäki on laaja ja vaihteleva alue sekä pinnanmuodoiltaan että kasvillisuudeltaan. Maisemaa luonnehtivat suuret suhteelliset korkeuserot, korkeat mäet, kalliojyrkänteet ja kumpuileva maasto. Noin puolet alueesta on luontotyypiltään boreaalista luonnonmetsää. Metsät ovat pääosin kuusi- tai mäntyvaltaisia, lehtimetsiä on niukasti. Neljäsosa alueesta on boreaalista lehtoa. Laaja lehtoalue kuuluu Kuopion lehtokeskuksen ydinalueeseen. Lehdon arvokkain osa sisältyy kansalliseen lehtojensuojeluohjelmaan. Lehtotyypit vaihtelevat tuoreista lehdoista kosteisiin saniais- ja suurruoholehtoihin ja
lehtokorpiin. Kasviston ominaispiirteisiin kuuluu eteläisten lajien runsaus ja idästä tulleen lajiston kohtalaisen runsas esiintyminen. Vaateliasta lehtolajistoa edustavat purojen varrella kasvavat hajuheinä, korpisorsimo ja kotkansiipi sekä tuoreissa lehdoissa viihtyvät lehtopähkämö, velholehti, lehto-orvokki, mustakonnanmarja, lehtoneidonvaippa ja tikankontti.
Vaateliaista lehtopensaista (lehtokuusama, näsiä, koiranheisi) lehtokuusama on yleisin. Kuusivaltaisissa lehdoissa on muutamia metsälehmusryhmiä. Suot ovat pääosin erityyppisiä korpia.

Alueella on sekä karuja silikaattikallioita että kasvistoltaan edustavia kalkkikallioita. Kalkkikallioilla kasvaa mm. yleislevinneisyydeltään eteläisiä kalliokasveja, kalliokieloa, mäkitervakkoa ja tummarauniosta

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

535 Logged Visits

Found it 527     Didn't find it 5     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.