Skip to Content

<

KKKK "Ahonsyrjä" Puutikkala & Ukonkivi

A cache by Rippekos Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/15/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Puutikkalan kyläkauppa on entisen Luopioisen ja nykyisen Pälkäneen kylässä. Ukonkivi on muinainen saarna- ja tarinakivi kaupan läheisyydessä.

Ukonkivi on suuri siirtolohkare Puutikkalan kyläkaupan lähistöllä. Kivelle ei saa kiivetä, mutta kyläläiset ovat kunnostaneet polun kiven ympäri. Paikka on Puutikkalan kylän keskustassa Isomäen kaakkoispuolella.
Rekolan talon pihalla olevan suuren kiven keskellä olevassa halkeamassa on perimätiedon mukaan poltettu kuolleiden vaatteet ja ruumiinoljet. Toisen tarinan mukaan kiven päältä olisi julistettu jumalansanaa, minkä takia kiveä sanotaan myös Ukonkirkoksi tai Ukonsaarnakiveksi.

Suomessa on viimeisimmän haltuuni päätyneen tilaston mukaan 563 kyläkauppaa, joiden vuosittainen väheneminen on huolestuttavaa. Me kätköilijät voimme osaltamme edesauttaa kyläkauppojen ja siten kylien elinvoimaisuuden säilymistä. Tämä Puutikkalan kyläkauppa on Kuukkelin emokätkön (GC1Y47A) toukkakätkö. Toivon tämän kätkön löytäjän perustavan oman kyläkauppakätkönsä, mutta pakkoa ei tietenkään ole. Kesäkaupat ja kioskitkin hyväksytään, mutta ei marketteja ja ostareita. Ilmoittakoon hän minulle toukkakätkön nimen ja paikkakunnan "Send message"-linkin kautta, jotta voin sen lisätä tämän emon perillisiin. Perustaessasi uuden kyläkauppakätkön annatko sille nimen lisäksi KKKK-tunnuksen nimen eteen ja nimen jälkeen kylän nimi (katso tämän kätkön nimeä malliksi).

Muita KKKK-kätköjä:

GC28PF5 Alvettulan kyläkauppa
GC29CM4 Lieson kyläkauppa

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

402 Logged Visits

Found it 384     Didn't find it 11     Write note 6     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.