Skip to Content

This cache has been archived.

teamkiisseli: Koska olemme muuttaneet pois Salosta emmekä sinne koskaan enää palaa asumistarkoituksessa, on aika hyvästellä nämä seudun purkit siinä järjestyksessä, kun niihen ilmaantuu huoltotäppä tai muuta korjaamisen tarvetta. Ensi kesään mennessä arkistoimme kaikki Salon kätkömme ja käymme keräämässä purkit pois, jos ei joku ehdi ensin. 259 vierailijaa tällä purkilla, kiitos kaikille. Oli aika viheliäinen paikka ja niin pirusti hyttysiä.

More
<

Lammassaari/Uskelanjoki

A cache by teamkiisseli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/20/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

"Jos mää oisin lammas, mää haluaisin mennä tohon saareen."

Lammassaari on Karttapaikan mukaan ainoa nimetty saari Uskelanjoessa. Liekö siellä joskus laidunnettu lampaita - niin voisi kuvitella saaren nimestä. Kätköttäjillä ei ole faktatietoa saaren nimen etymologiasta.

Uskelanjoki, joka Salon keskustan kohdalla kulkee nimellä Salonjoki, saa alkunsa Kiikalan Rekijoella, jossa Rekijoki, Terttilänjoki ja Hitolanjoki yhtyvät yhdeksi. Myöhemmin jokeen yhtyvät Kurajoki Perttelissä ja Vähäjoki Salossa.

Uskelanjoen pinta-ala on 566 km² ja 44% sen valuma-alueesta on peltoa. Pelloilta veteen virtaavat ravinteet ja savi värjäävät joen veden ruskeaksi.
Saviset penkereet ovat aikojen saatossa useasti sortuneet veteen ja aiheuttaneet suuriakin maanvyörymiä. Näistä tunnetuin lienee vyörymä vuonna 1825, joka vei mennessään Uskelan emäkirkon. Tästä kirjoitti myös Topelius Maamme-kirjassaan (visit link)

KÄTKÖ EI OLE SÄHKÖLAITTEISSA, JOTEN JÄTÄ NE RAUHAAN!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

272 Logged Visits

Found it 262     Didn't find it 5     Write note 2     Archive 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.