Skip to Content

This cache has been archived.

krasnyikrasnyi: Käytiin katsomassa kätkölle uutta piiloa, mutta joutuisi siirtämään niin paljon että eiköhän se ole kokonaan uuden kätkön aika. Hieno paikka vapautuu, olkaapa hyvät :)

More
<

Praavan satama

A cache by team benetton Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/19/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Praavan kalasatamassa on vuokrattavana eri kokoisia venepaikkoja sekä kiinteästä laiturista, että ponttoonilaitureista. Kysyntää laituripaikoille olisi enemmän kuin niitä on tarjolla. Sataman kautta harjoitetaan ammattikalastusta ja venekuljetuksia. Satamasta kuljetaan myös lähisaarissa oleville kesämökeille ja harrastetaan virkistyskalastusta ja muuta veneilyä.

Praavassa on myös suosittu hiekkapohjainen uimapaikka.

Talvella rannasta lähtee hiihtolatu.

Kala ja kalastus on aina kuulunut Iin historiaan. Historiallisissa lähteissä Ii mainitaan ensi kerran v. 1374, jolloin Iin satama oli jo markkinapaikkana. On päätelty, että Iin tärkeimmät vientitavarat olivat tuolloin kalat, ennen kaikkea lohi ja turkikset, joita vaihdettiin Tukholmassa laivattuihin tavaroihin. 1800-luvun lopulla ei voitu enää puhua lohimarkkinoista, sillä Iin haminalaiset itse olivat alkaneet välittää lohta suurimpiin asutuskeskuksiin: Helsinkiin, Tukholmaan ja Pietariin. Lohi suolattiin Iissä ja lohta kuljetettiin esim. jähdeillä, iiläisillä purjealuksilla. (Lähde: Viljo Nissilä: Iijoen varrelta. Vanhaa Haminaa, jokisuun kalastusta ja 1800-luvun sivistyneistöä). Lähde: www.kalaaiista.fi/sivu/fi/kalastuksen_historia/

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

214 Logged Visits

Found it 191     Didn't find it 10     Write note 5     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.