Skip to content

This cache has been archived.

Landstedt: Dags att arkivera.

/Landstedt

More
<

Välkomna till Rösjöeventet

A cache by Team Vildmark Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 11 September 2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Välkomna till Rösjön i Sollentuna på cachingevent!
Vi vill välkomna er på ett enkelt cachingevent i skogarna runt Rösjön i Sollentuna och Täby. Vi träffas vid Rösjöbadet vid de angivna koordinaterna för mingel och utdelning av koordinater till de nya cacher som vi kommer lägga ut i området. Sedan får var och en röra sig i området och vi återsamlas vid Rösjöbadet för grillning, fika och mer mingel förstås.
Det här blir ett utomhusevent i friska luften, så glöm inte regnkläder om det skulle behövas!

Cachar

Flera nya burkar kommer publiceras av olika typer och olika svårigheter, dessutom finns många fina cacher i området redan för er som inte loggat dessa. Vi kommer att skriva ut alla cachebeskrivningar och dela ut tillsammans med en karta. Vi kommer också att ha med laptops för att föra över koordinater till GPS:er. Vi kan inte garantera att GPX-filerna funkar för alla typer av GPS:er, men vi har provat med några olika Garmin-modeller i alla fall! Cacherna kommer att finnas på gångavstånd, men det går förstås även att cykla till en del av cacherna (cykel är dock inte tillåtet i motionsspåret).

Trackables

Det kommer att finnas en burk där man kan lämna och hämta trackables. Burken kommer att finnas tillgänglig vid starten och sedan när vi återsamlas. Vi kommer inte att ordna några listor med koder utan ni får själva logga de coins och TBs som ni vill göra "Discovered" på. Ni är välkomna att plocka med er coins och TBs från eventet för vidare färd!

Återsamling

Efter en trevlig promenad i skogen så återsamlas vi på samma plats där vi började. Nu är ett bra tillfälle att ta upp fikakorgen eller passa på att grilla (vi fixar grillarna och ni tar med er korven).

Området

Eventet hålls vid Rösjöbaden i Sollentuna där det finns en stor badplats, lekplats och en camping. Det finns en stor parkeringsplats (med parkeringsautomat). Det går förstås bra att bo på campingen, det finns campingstugor att hyra. I området finns flera motionsspår och trevliga skogsstigar. Vi kommer att röra oss runt hela Rösjön och även i området på andra sidan Danderydsvägen.

Köpa mat

Hur gör man då om man är jättehungrig och matsäcken tagit slut? Jo, det finns en livsmedelsbutik vid Sjöbergs centrum bara en kort promenad från eventplatsen - N59 25.858 E17 59.96.

Kollektivtrafik

Det går utmärkt att åka kollektivtrafik till eventet. Här är två bra och smidiga alternativ att välja på.
1. Ta pendeltåg till Sollentuna centrum. Därifrån ta buss 607 mot Danderyds sjukhus. Gå av vid hållplats Rösjön.
2. Ta tunnelbanan, röd linje mot Mörby, och gå av vid Danderyds sjukhus. Ta buss 607 mot Karolinska sjukhus. Gå av vid hållplats Rösjön.
Bussen går 4 gånger i timmen, exakta tider finns på sl.se.

Hålltider

10:00 - Samling vid Rösjöbadet (de angivna koordinaterna) för koordinatutdelning.
10:45 - Start. Vi ger oss av och letar efter cacher tillsammans i grupper eller på egen hand.
13:00 - Vi drar igång grillen och finns på plats vid Rösjöbadet, ni andra dyker upp när ni känner er nöjda med cachningen.

Vi kommer att uppdatera sidan lite närmare med mer information och de senaste väderprognoserna så kom gärna tillbaka och titta lite senare!

========================================================================

Summary in English
Welcome to a geocaching event in Sollentuna! We will meet at the beach at Rösjön. There will be some new caches published during the day. The caches will be located in the woods and area around Rösjön. There are also lot's of already existing caches in the area. After the geocaching we will meet back to compare stories and have a barbecue (bring your own hot dogs or burgers).

Schedule

10:00 - Meet at Rösjöbadet (the given coordinates) to receive coordinates for the new caches.
10:45 - Start. Let's go geocaching, alone or together with new or old friends.
13:00 - The grill is started and you can come back whenever you are getting hungry.

If you have any questions, don't hesitate to contact us and we'll help!

========================================================================

2010-07-28: Vi har lagt till en sida på vår blogg där vi kommer att berätta lite om förberedelserna inför eventet, så om någon är nyfiken så får ni gärna titta där och kommentera. Eftersom vi är nybörjare på det här så tar vi tacksamt emot tips och råd!

Välkomna önskar Team Vildmark!

Team Vildmark - Geocaching++

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.