Skip to content

This cache has been archived.

Triplemoes: Helaas kunnen we hier niets anders voor verzinnen. De code die bij deze cache hoort, kan je vinden op de bonus pagina.

More
<

Kunst in Ommoord - De paraplu

A cache by Triplemoes Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/21/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


 
De paraplu
Eind jaren tachtig werden plannen gesmeed voor een feestje rond 25-jaar Ommoord. De Bewoners Organisatie Ommoord, kortweg BOO, opperde het idee voor een blijvend aandenken. Tussen de Romeynshof en het toenmalige Postkantoor is een amfitheater waar voorstellingen gegeven kunnen worden. Het amfitheater is een ontwerp van de Rotterdamse omgevingskunstenaar Teun Jacob. Het is ook een buitenplaats voor ontmoetingen van bewoners, de gedroomde hang plek voor jong en oud. Een plek die eigenlijk nooit echt goed in gebruik is genomen en er ook nu nog steeds wat verlaten en vergeten bij ligt. De in die tijd in Ommoord actieve Woningcorporatie De Combinatie (nu ComWonen) samen met de Rotterdamse Kunststichting en de Deelgemeente Prins Alexander, financierde de aankoop van het kunstwerk "de Paraplu", een ontwerp van Hans Citroen. In 1992 werd het stalen kunstwerk geplaatst en feestelijk onthuld. Overdag is "de Paraplu" een verrassende verschijning tussen de Romeynshof en het educatiecentrum "Het Atelier" (het vroegere postkantoor). Beginnende kunstenaars kunnen er vanuit het raam van genieten, tijdens hun overpeinzingen welke penseelstreek nu weer een bijdrage aan hun kunstwerk kan leveren. In de avond is het werk voorzien van verlichting en geeft het een mooi effect en een functionele verlichting van het amfitheater. Het kunstwerk is in 1992 door de BOO overgedragen aan het Wijkgebouw Romeynshof (Gemeente Rotterdam).

Bron: Kunst in Ommoord van Peter Buisman
Voor meer informatie: Het boek: Kunst in Ommoord


 
De Cache
Deze cache maakt deel uit van een kunst serie in de wijk Ommoord van de stad Rotterdam. In deze wijk zijn vele kunstwerken aanwezig waarvan vele nooit gezien / ontdekt worden. Doormiddel van deze serie willen we graag deze kunst meer onder de aandacht brengen. De serie bestaat uit totaal 16 caches die ieder een code op de logrol hebben. Met deze codes kan de uiteindelijke bonus cache Kunst in Ommoord - BONUS worden gevonden.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.