Skip to Content

<

Kadonneen haudan mysteeri

A cache by arisoft Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/26/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Auta museovirastoa löytämään kadonnut hauta!


Nollapisteessä on maastokarttaan merkitty muinainen hautaröykkiö. Museoviraston omat geoetsivät eivät kuitenkaan ole löytäneet sitä tarkastuskäynneillä yli 10 vuoteen eikä se ole tästä syystä enää rauhoitettu (rauhoitusluokka 3). Yritämme auttaa museovirastoa oman geovaistomme avulla. Jos satut löytämään tämän hautaröykkiön niin voit ilmoittaa siitä museovirastolle kyseistä hautaröykkiötä koskevan nettisivun palautetoiminnon kautta.

Kätköpurkki, jonka tilavuus on 3,5 desilitraa, on sijoitettu näköetäisyyden päähän nollapisteestä vihreällä maalilla merkityn kiven alle oman hautapaikka-arvaukseni koillispuolelle. Vain merkitty kivi tarvitsee nostaa! Kätköpurkista löydät vinkin (lue spoilerin) kätkölle "Gate 43" GC2CT8M ja päinvastoin.

Sopivan hautapaikan etsimisen lisäksi voit paikantaa kätkön myös laskemalla: Kätkön "Gate 43" GC2CT8M koordinaateissa olevaaan rakennelmaan on naulattu pyöreä alumiininen kiekko, jossa on E kirjaimella alkava numerokoodi. Etäisyys nollapisteestä kätkölle on koodin ensimmäinen numero + 17 metriä. Suunta nollapisteestä kätkölle on koodin loppuosan muodostama luku - 22 astetta.

Kartta

Huhtarinmäki, jolla hautaröykkiö sijaitsee, on 40 hehtaarin kokoinen arvokas kallioalue. Huhtarinmäki on laaja, yhtenäinen, loivapiirteinen kallioalue, joka on lähimaisemaltaan paikoin melko merkittävä. Huhtarinmäellä on laajoja kalliometsiä ja avokallioalueita. Alueen itä- ja eteläosat ovat hakkuiden ja kulutuksen vaurioittamia. Kallioalueella on useita huomattavan suuria siirtolohkareita. Lisäksi alueella on hyvin laajoja silokallioalueita ja vähäisiä louhikoita. Kalliokasvillisuutta esiintyy laajalla alueella (mm. jäykkärölli, kalliohatikka ja kalliokielo). [Lähde: Tuusulan kunnan Luonto- ja maisemaselvitys]

Maastosta löytyy polkuja, jotka kulkevat kohteen läheltä. Ryteikössä kulkemisen voit niitä käyttäen välttää kun valitset reitin taitavasti. Polkuja pitkin voit yrittää ajaa myös maastopyörällä. Pyörällä helpointa on saapua paikalle lännestä. Ethän kuitenkaan pyöräile polkujen ulkopuolella sillä kallioinen luonto on hyvin herkkää kulumiselle.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

162 Logged Visits

Found it 150     Didn't find it 5     Write note 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.