Skip to Content

This cache has been archived.

Haimmala: Uusi koulu on ollut käytössä jo vuoden päivät. Joten mysteeri on vanhentunut eikä ole mieltä sitä muutella. Aika siirtää tämä arkistoon.

Kiitos kaikille kävijöille!

More
<

Haimoon koulu

A cache by Haimmala Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/8/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

FIN: Yllä olevat koordinaatit tuovat Haimoon koulun edustalle tien varteen. Voit jättää vaikka autosi parkkiin ko. paikalle.

ENG: The coordinates above takes you by the road on the front of Haimoo
school. You may park your car there.


FINHUOM! Haimooseen tulee käyttöön lokakuussa 2014 uusi koulurakennus (*huraa huraa :D*) ja vanhan koulun rakennuksista osa muuttaa syksyn 2014/talven 2015 aikana. Tämän myötä mysteeri muuttuu turhan hankalaksi. Täten kätkö siirtynee arkistoon kevään 2015 aikana.

Haimoon kyläkoulu on seisonut jo vuosisadan verran kylän komeimmalla paikalla mäen päällä sekä maamerkkinä että kylän keskuksena. Koulu tarjoaa tilat erinäisille kerhoille kuin myös kokoontumispaikan kylän tapahtumille ja kokoontumisille. Koulun kanssa samalla tontilla on myös päiväkoti ja esikoulu.

Koulun oppilasmäärät ovat kasvussa, kun kylä on kasvanut maallemuuton myötä, joten pienestä kyläkoulusta ei voi enää puhua. Koulu pursuaakin tilanahtaudesta, jota helpottamaan pikkuruinen liikuntasali on otettu opetuskäyttöön ja pihamaalle on tuotu ns. tilaelementti, tuttavallisemmalta nimeltään parakki. Pitkäaikaiset parakit ovat toki Haimoossa tuttu ilmiö jo aikaisemmilta vuosikymmeniltä.

Sisäliikuntatilojen puuttumisen takia koulu onkin erikoistunut ulkoliikuntaan ;). Koulupäivien aikana joka välitunti kuin tuntienkin aikana pihalla ja läheisellä kentällä näkyy palloa potkivia lapsia. Joskus opettajien sijaiset ovat hiukan kohotelleet kulmiaan kun lapset riemusta hihkuen kirmaavat pihalle liikuntatunnille räntäsateessa. Koulun pihamaalta löytyy myös oppilaiden huolella hoitama kasvimaa.

Laman ja Vihdin kunnan taloustilanteen myötä koulu nousee uudestaan ja uudestaan listoille, kun puhutaan säästämisestä. Vuonna 2006 puhuttiin vielä uudesta ja uljaasta koulusta helpottamaan tilanahtautta, mutta nämä puheet ovat kääntyneet lakkauttamisuhaksi. Saman uhan alla ovat monet Vihdin kylä/lähikoulut ja useat ovat jo kokeneet lakkautuksen. Näinä leikkuriaikakausina puheet uudesta koulusta ovat hiljenneet, kunhan edes tämä nykyinen säilyy.

Tämä kätkön tarkoituksena on nostaa pieni ääni kylä/lähikoulujen puolesta. Haluan muistuttaa mieliin pienten kyläkoulujen tarjoama turvallisen kasvuympäristön lapsille, kun koko kylä on mukana lasten kasvattamisessa.

Lisätietoa kyläkoulujen puolesta löytyy vaikka tästä väitöskirjasta: Suuret koulut ja luokkakoot ennakoivat syrjäytymistä.

Kätkön löytämiseksi joudut kaivamaan hiukan lisää tietoja Haimoon koulusta.

A = Vuosi, jolloin Haimoon koulu on perustettu. (Tämä siis 100 vuotta 100-vuotisjuhlasta takaperin. Historiikistä näköjään löytyy vuotta aiempi luku. Jos sen löydät, niin lisää siihen 1)

B = Haimoon koulun oppilasmäärä 2009/2010 (tai 2010/2011 tai edellisvuosi). Pyöristä lähimpään satalukuun. (Tähän tehty muutos 11.8.2012: kymmen->sata. Tämä luku vaihtelee ja on aiheuttanut turhaa hankaluutta. Nyt pitäisi olla selkeä.)

C = Koulun tontilla olevien rakennusten lukumäärä (2010). Väliaikaiset tilaelementit ja varastot lasketaan, mutta naapuritontilla olevaa latoa ei.

D = Koulun luokkien (=oppilasryhmien) lukumäärä. Yhdysluokat lasketaan yhdeksi.

Kätkö löytyy koordinaateista:

N 60° 27.(A-10*B-9*C)

E 024° 29.(A-15*B+17*D-2)Huomioithan, että päivisin koulun pihamaalla ja lähialueilla liikkuu runsaasti tarkkasilmäisiä lapsia, joten paras aika etsiä kätköä on illalla klo 17 jälkeen tai aamulla ennen klo 07.

Koulussa opetettava kaunokirjoitus on muuttunut vuosien varrella yhä pelkistetympään muotoon. Kätkön tekijän uteliaisuutta tyydyttääksesi ;) kirjaathan logiin puumerkkisi oppimallasi kaunolla, ikuistamaan miten kauno on itse kullekin tarttunut koulussa.

Huom! Kätkö ei ole koulun alueella!
ENG This cache is going to introduce the school of Haimoo and make a little noice in a behalf of village schools.

To find the cache you need to find out some details about the Haimoo village school.

A = The year when the Haimoo village school was established.

B = The amount of pupils 2009/2010 (or 2010/2011 or later) in the Haimoo school. Round to the nearest hundred (changed ten-> hundred 11.8.2013 to avoid useless missintepretion).

C = The number of buildings in the school yard? Temporary buildings counts in, but barns next to school yard don't.

D = The number of classes in this school. Combined classes counts as one.

The cache can be found in the following coordinates:

N 60° 27.(A-10*B-9*C)

E 024° 29.(A-15*B+17*D-2)Please, notice that there is a lot of children during daytime there, so the safest is to look for the cache in after 5 pm or before 7 am.

Please, when writing in the logbook, use the hadwriting you learned yourself at the school. I'm just curious to see how everyone has learned handwriting.

Notice! The cache is not in the school yard!
Additional Hints (Decrypt)

Cbegnng/Fgnvef

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

150 Logged Visits

Found it 128     Didn't find it 3     Write note 12     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.