Skip to Content

<

Kirkko ja kirjasto

A cache by Kaa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/14/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä multitehtävä tutustuttaa sinut Lapinlahden kirkkoon ja kirjastoon, jotka ovat melkein vieretysten. Aloituskoordinaatit vievät parkkipaikalle.

Lapinlahden kirkko on rakennettu vuonna 1880, ja se on F. A. Sjöströmin suunnittelema. Puukirkon ympärillä oleva 8-kulmainen kiviaita on rakennettu kesällä 1881. Kirkkorakennukselle on tehty olemassaolonsa aikana lukuisia uudistus-, korjaus- ja maalaustöitä. Viimeisin kirkon seinien ulkomaalaus tehtiin v. 2009. Lapinlahden kirkon historiasta enemmän täällä. Lapinlahden kirkko on yksi Suomen tiekirkoista, eli se on kesällä avoinna arkisin klo 11-16.

Lapinlahden kirjastotalo on tilava ja moderni ja se valmistui vuonna 1992. Sen näyttelytila Aniarassa järjestetään vuosittain useita taidenäyttelyjä. Tila sai nimen Aniara asiakkaille järjestetyn nimikilpailun tuloksena. Nimi on lähtöisin Harry Martinsonin samannimisestä avaruusrunoelmasta, ja avaruusteema näkyykin kirjaston sisä- ja ulkoarkkitehtuurissa - eli muistakaa katsella kirjaston katolla näkyvää Tähtitaivasta! Kirjaston nettisivut löydät täältä.


* * *

Tätä multitehtävää ratkaistessasi pääset kiertämään kirkkoa ja kirjastoa ulkoapäin, mutta mikäli käyt paikan päällä niitten aukioloaikana, kannattaa käydä myös sisällä.


Laske ensin montako pyöreää ikkunaa kirkkorakennuksessa on. Saat numeron kohtaan A.


Laske, montako valaisinpylvästä/lamppua kirkon ympärillä on. Vain kirkon lähellä olevat lamput lasketaan, ei kauempana eli kadun varrella olevia, ei myöskään ns. valonheittimiä. Saat numeron kohtaan B.


Mene kirjaston pääoven eteen. Laske montako askelmaa on oven vasemmalla puolella olevissa katolle vievissä tikkaissa. Saat kaksinumeroisen luvun kohtaan CD.


Laske montako lipputankoa on kirjaston edustalla? Siitä tulee numero kohtaan E.


Etsi kirjaston läheltä veistos, joka esittää miespuolista henkilöä (ja näkyy itseasiassa myös tämän kätkötiedotteen kuvassa). Etsi siitä vuosiluku. Laske vuosiluvussa olevat yksittäiset numerot yhteen ja lisää tähän lukuun yksi (1) lisää. Saat kaksinumeroisen luvun kohtaan FG.
(Em. tehtävää muutettu lokakuussa 2012, koska penkit oli viety talviteloilleen.)

Kirjaston välittömässä läheisyydessä on siis veistoksia, mutta montako? Lukumäärä tulee kohtaan H.


Kätkön koordinaatit ovat:


N63° 22. _ _ _


E027° 23. _ _ _


N-koordinaattien kolmanneksi viimeinen numero on A ja kaksi viimeistä numeroa ovat FG.

E-koordinaattien kolmanneksi ja toiseksi viimeisen numeron saat selville, kun suoritat kertolaskun CD*E*H. Viimeisen numeron saat selville, kun suoritat vähennyslaskun B miinus E.Tarkasta ratkaisusi

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

215 Logged Visits

Found it 192     Didn't find it 9     Write note 6     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.