Skip to Content

<

Tipotingin silta

A cache by kätkänneito Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/21/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Mäntjoki, kartoissa näkyy käytettävän myös nimeä Mäntyjoki, yhtyy Vehkajokeen Kolsilan kylässä. Tipotingin silta on tärkeä joen ylityspaikka, niin mökkiläisille kuin Kolsilan kylän maanviljeliöille ja sillan ylitettyään pääsee tietä Nopalaan asti.

Vehkajoki saa alkunsa Salpausselän moreenialueelta, Haminan ja Kouvolan rajaseudun järvistä, lammista ja soista. Joen pituus on n. 40km ja se koostuu pääosin kolmesta päähaarasta: Vehkajoen päähaarasta, Piutulanhaarasta sekä Kannusjärven haarasta. Suurimmat järvet ovat Kirkkojärvi ja Kannusjärvi.

Vesistön latvaosien päähaara on Mustajoki, jonka reitin järviä ovat muun muassa Hainus, Pyhältö ja Salmento. Toinen merkittävä latvahaara on Piutulanjoki, jonka reitin järviä ovat Haapajärvi ja Piutulanjärvi. Mustajoki ja Piutulanjoki yhtyvät Ihamaan kylän seudulla Piutulanjärven eteläpuolella. Täältä Vehkajoki virtaa Ihamaanjärven, Vuorisenjärven ja Paijärven kautta Vehkjärveen (Vehkajärvi). Vehkjärveen yhtyy luoteesta Kannusjärvestä virtaava haara Myllyjoki-Välijoki.

Vehkajoki laskee lopulta vetensä Kirkkojärveen ja sieltä edelleen Mullinkosken ja Salmenvirran kautta Suomenlahteen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

161 Logged Visits

Found it 151     Write note 5     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.