Skip to Content

<

Sonnilansalmen silta

A cache by kaksi_oravaa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/1/2010
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Peruskätkö Sonnilansalmen sillalla. Purkki on 0,8 litran rasia, joka sisältää kynän, kätkötiedotteen ja lokipaperin, ja johon mahtuu kulkijat. A small sized, 0,8 litres plastic box on the Sonnilansalmi bridge. Runsas lumi saattaa haitata kätkön löytämistä. Sonnilansalmi on Onkiveden vesistöön kuuluvan Mäntylahden länsipuolella oleva kapea salmi. Sonnilansalmen ympäristössä Kivistöntien varrella on perinteistä savolaista maalaismaisemaa järvineen, metsineen ja peltoineen.Mäntylahti on syvä lahti, joka on yhteydessä Sonnilansalmen kautta Onkiveteen. Pajulahti on Mäntylahden eteläisin lahti. Pajulahden pohjoispuolella sijaitsevat Onkiveden syvimmät vesialueet, joissa suurin mitattu syvyys on 34 m. Lahden itärantaa reunustaa maisemallinen kalliomännikkö ja vesialueella on melko runsas kasvusto koostuen mm. rantojen saroista ja ahven- sekä uistinvidasta. Eteläisimmällä rannalla kasvaa tiheä pajukko ja lahteen laskevan puron laskualue on soistunut. Pajulahden alue on useiden paikallisten vesilintujen suosima.

Sahanlahti sijaitsee Mäntylahden pohjoispuolella.Lahti on melko matala, vesisyvyyden ollessa noin 1-1,5 m. Lahden eteläosassa on tulvakoivikko- ja luhta-alueet, joiden edustalla on paikoin rehevää kelluslehtistä kasvillisuutta (mm. suomenlumme ja pysty- sekä kelluskeiholehti).

Ryönänlahti on Kivistönniemellä sijaitseva, Sonnilansalmen yläpuolinen lahti. Lahti on pinta-alaltaan n. 9 ha ja alue on kasvanut kokonaan umpeen. Alue on kasvillisuudeltaan pääosin saraikkoa ja ruovikkoa, mutta alueella esiintyy myös nuorehkoja pajuja.

Onkivesi on melko matala järvi, jonka keskisyvyys on 5-6 m. Järven vesi on ruskeaa ja ravinnepitoisuudet ovat korkeat. Ravinteisuuteen vaikuttaa mm. järven valuma-alueen maaperän savisuus sekä alueella harjoitettava runsas maataloustoiminta. Rehevyyttä kuvaavat paikoin hyvinkin runsaat ranta- ja vesikasvustot sekä säännölliset leväesiintymät. Onkiveden rannat ja suojaisat lahdet ovat yleisesti erilaisten ilmaversoisten kasvien kuten järviruo’on ja järvikortteen kasvupaikkoja.

Lähde: Anna-Liisa Rissanen: Onkiveden kunnostus, Yleissuunnitelma, 2006

Sonnilansalmen sillan ympäristössä voi havaita muuttoaikaan monipuolista linnustoa, esimerkiksi kaulushaikaran. (http://lintuyhdistyskuikka.net/lintupaikat/paikat-kunnittain/lapinlahti/#o11)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

141 Logged Visits

Found it 128     Didn't find it 7     Write note 4     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.