Skip to content

Kallion kirkko Traditional Geocache

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
Hidden : 09/27/2010
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Magneettinen mikro Kallion kirkon kupeessa.

Kallion kirkko on vuosina 1908–1912 rakennettu harmaagraniittinen kirkkorakennus Kallion kaupunginosassa Helsingissä. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Lars Sonck ja se edustaa suomalaista, voimakkain kansallisromanttisin piirtein höystettyä jugendtyyliä. Pääkaupungin maamerkkeihin lukeutuva kirkko on 65 metriä korkea ja ristin huippuun on 94 metriä merenpinnasta. Kirkossa on 1600 istumapaikkaa. Kirkko sijaitsee mäen päällä ja muodostaa pohjoisen päätepisteen pitkälle suoralle katulinjalle, jonka muodostavat Unioninkatu ja Siltasaarenkatu.
Suomen itsenäistymisvaiheessa tolstoilainen liike otti kirkon tukikohdakseen ja julisti siellä rauhanaatettaan. Toisen maailmansodan aikana kirkon tornissa oli yksi Helsingin ilmavalvontapisteistä. Kaupungin maanmittauksen peruspisteenä kirkon torni palveli aina 1970-luvulle saakka. Hyvällä säällä tornista näkee Viroon. (Kätkön tekijä on nähnyt myös).
Malliltaan Kallion kirkko on pitkäkirkko, johon liittyy kaksi matalampaa sivusiipeä. Eräiden arvioiden mukaan kirkko muistuttaa ulkomuodoltaan Vanhan Testamentin Salomon temppeliä. Kirkko on koristeltu jugend-tyylisin seinämaalauksin. Alttaritaulu on Hannes Auteren puureliefi "Tulkaa minun tyköni" 1956. Paavo Tynellin kookkaat messinkivalaisimet ovat vuodelta 1932.
Graniittitornin seitsemän saksalaista kelloa soittavat Jean Sibeliuksen sävelmää keskipäivällä ja iltakuudelta. Yleisradio käytti tätä koraalisävelmäävuosikymmenien ajan lauantain ehtookellojen melodiana.

Lähde: Wikipedia

Additional Hints (No hints available.)