Skip to content

<

Sumpkilden

A cache by piafrode Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/07/2010
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kousbækken starter nede i ”Vælderne” (også kaldet de ”brændte bakker”), lige for foden af Rebild Bakker. Af alle Rold Skovs kilder er det den mest tilgængelige, da man kan køre lige til den. Og masser af mennesker kører lige hen over den, uden at ane det er en kilde. Det er den tredje største kilde i Nordeuropa.

Kousbækken er en typisk sumpkilde. Den kommer op i hele det store engdrag afgrænset af Rebild Bakkers bakkemassiver til den ene side og Vælderskovens stejle, granklædte højdedrag til den anden.
Står man på broen over Kousbækken, skal man ikke stå ret længe, før man ser en ørred. Ofte er de ganske små, og så er det sikkert en kildeørred. Den er en sjældenhed i Danmark og findes kun ganske få steder, for den kræver absolut rent, køligt og frisk vand. I Kousbækken findes der også uspolerede ”legepladser” – gydepladser – for bækørred og havørred. Disse ”legepladser” er små, men effektive, og har sikkert været her fra tidernes morgen.

Havørrederne kan blive anseelige af størrelse, og den navnkundige krybskytte Lars Kjær kunne tage dem med de bare næver. Lars smed træskoene, strømperne, bukserne og underbukserne og gik i åen eller kilden for at tage ørreder – og det, uanset om der var 20 grader frost, og sneen lå højt. Så listede han sig ind på dem og stak hånden ind under bugen for at nulre dem lidt – og så lige pludselig op på land med dem. Engang blev han spurgt om ikke det var forfærdeligt koldt, hvilket jo egentlig var et tåbeligt spørgsmål , for det kunne man da sige sig selv. Den gamle knark svarede: ”Jow, jow, a will nok sæj’, at det gysned’ nøj, når wåned ramt’ røvhvolled”!!


Additional Hints (No hints available.)