Skip to Content

<

Happy Happy Halloween - for kids

A cache by Mrs forest runner Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/10/2010
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Olipa kerran…

…kaksi pientä noitatyttöä. Eräänä päivänä pienet, Hiidenmäen Haltijan ja Vanhan Velhon jälkeläiset, saivat käsiinsä salaisen loitsukirjan. Koska noitalapset tiesivät, ettei heillä olisi vielä lupaa tehdä aikuisten taikoja, päättivät he piilottaa aarteensa aikuisilta. Hetken aikaa tyttöset pohtivat miten saisivat kätkettyä aarteensa niin, että he sen vielä löytävät, mutta aikuiset eivät. Pienempi noitatytöistä muisti Hannu ja Kerttu -sadun ja metsään ripotellut leivän palaset sekä vaaleat kivet. Isompi tyttö puolestaan löysi loitsukirjasta tähtitaian, jonka avulla he voisivat taikoa tähtiä valaisemaan reittiä aarteen kätköpaikalle.

Halloween-iltana noitatytöt ottivat loitsukirjansa, lyhtynsä ja lähtivät kohti Linnavuorta ja Heernummen metsää. Matkalla, sopivin väliajoin tytöt taikoivat metsään piilottelemaan pikkuriikkisiä tähtiä, jotka lyhdyn valon voimasta alkaisivat loistaa aina uudelleen ja uudelleen.

Tytöt vaelsivat yhä vain syvemmälle metsään, kunnes törmäsivät umpikujaan. Siinä he pyörivät hetken, löysivät sopivan piilopaikan ja päättivät taikoa isomman, sydämen muotoisen jättitähden merkitsemään aarteensa lopullista piiloa. Kallisarvoisen aarteensa tyttöset kätkivät hyvin ja jättivät kauhistuttavan hirmuisen vartijan aarrearkun eteen. Loitsukirjansa he lukitsivat suurella taikalukolla. Lukko aukeaa, kun pitää lukua erityisen suurista taikatähdistä.

Aina silloin tällöin noitatytöt palaavat kätkölleen, hakevat loitsukirjansa ja menevät läheiselle nuotiopaikalle polttelemaan noitatuliaan ja nauttimaan hämähäkkipikkuleipiään, noitaliemiään ja matomakeisiaan.

Myös sinä voit yrittää löytää noitatyttöjen aarteen. Ota lyhtysi ja mene salaiseen aloituspaikkaan. Aloituspaikan voit löytää syöttämällä annetut numerot suunnannäyttimeesi. Heiluttelemalla lyhtyäsi suuntaan jos toiseenkin, voit nähdä kaksoistähden tuiketta syvältä metsän siimeksestä. Tuikkivia tähtiä seuraamalla päädyt lopulta loitsukirjan salaiselle kätköpaikalle. Huomaathan, että punaiset kääpiöt loistavat hieman heikommin kuin kirkkaat valkotähdet. Halutessasi voit tutkailla noitatyttöjen loitsukirjaa, mutta ilahdutathan tyttöjä ja kirjaat oman loitsusi kirjan sivuille.

Vaeltaessasi pimeässä metsässä, muista varoa liukkaita kiviä ja kallioita sekä kampittavia puun juuria. Matka salaiselta aloituspaikalta piilopaikalle on noin 550 m. Parkkeja P1 ja P2 suositellaan hobbitien kanssa matkaaville.

Varottehan maastossa liikkuvia jästejä. Petoeläinten ulkoiluttajajästit ovat erityisesti mieltyneet petoeläinten vapaana pitämiseen. Huomiottehan tämän, jos otatte oman petonne mukaan. Suosittelemme myös omien taikaliemien ja -murkinoiden mukaan ottamista, lähistöltä löytyy noitatyttöjenkin suosima Linnavuoren laavu.


Muistakaa: noitatytöt ovat pieniä: jotkin taikatähdistä saattavat näkyä paremmin, kun kurkkaa alhaalta.Huom!!! Käyty noitaprinsessan kanssa kiertämässä reitti vielä kerran 28.10.2010. Todettu, että metsässä ovat hirviökoneet (metsäkone ja kaivuri (!!!)) mellastanneet oikein kunnolla ja märkä metsämaa ja polut ovat paikoin menneet todella huonoon kuntoon. Plussakelillä kumisaappaat voivat olla paras vaihtoehto. Samoin tällä hetkellä ei kannata (=voi) käyttää parkki P2:sta.

14.10.2012 Aarre on siiretty uuteen piiloon. Terrain- ja difficultyarvoja korotettu. Metsä edelleen käsittämättömän mutainen!
Additional Hints (No hints available.) 

Find...

283 Logged Visits

Found it 248     Didn't find it 6     Write note 12     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 4     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.